BBC pranešė, kad Turkijos užsienio reikalų ministerija pareikalavo, jog Didžioji Britanija paaiškintų pranešimus, jog Turkijos diplomatai buvo tarp šnipinėjamų užsienio vyriausybių atstovų. Turkija teigia, kad šie pranešimai kelia nerimą. Didžiosios Britanijos ministras pirmininkas Davidas Cameronas atsisakė komentuoti.

Didžiosios Britanijos laikraštis "The Guardian" pirmadienį skelbė, kad žvalgybos agentūros per du G20 susitikimus įsteigė interneto kavines specialiai tam, kad galėtų skaityti susitikimo dalyvių elektroninius laiškus. Teigiama, kad šią operaciją sankcionavo tuomečio premjero Grodono Browno vyriausybė, o surinkta informacija buvo perduota ministrams. Be to, pranešama, kad buvo klausomasi susitikimo dalyvių telefoninių pokalbių.

Didžiosios Britanijos užsienio reikalų ministerija sakė, kad Turkija dėl to kreipėsi į Didžiosios Britanijos ambasadorių Davidą Reddaway. Ministerijos atstovas patikslino, kad ambasadorius nebuvo iškviestas į Turkijos užsienio reikalų ministeriją, o klausimas buvo aptartas telefonu.

Laikraštis "The Guardian" skelbė, kad informacija apie užsienio diplomatų sekimą Londone buvo dokumentuose, kuriuos gavo buvęs JAV žvalgybos tarnybų darbuotojas Edwardas Snowdenas. E. Snowdenas neseniai paviešino stambaus masto JAV telefonų ir interneto sekimo programas.