Įvažiuodami į Slovakiją jos gyventojai, grįžtantys iš šių aštuonių Šengeno zonos šalių, turi pateikti pasienio policijai dokumentus, patvirtinančius, kad jie ten praleido mažiau kaip 48 valandas.

Analogiškomis sąlygomis slovakai ir vengrai galės lankytis Čekijoje. Tikimasi, kad netrukus Čekijos gyventojai galės tokiomis pat sąlygomis vykti į Austriją ir Vokietiją. Tai pranešė Čekijos televizija.

Slovakijos pasienyje visą parą budi policijos patruliai, kurie gali atvykstančiųjų į šalį dokumentuose nurodyti sienos kirtimo laiką. Bet turistai į Slovakiją kol kas neįleidžiami.

Bratislava tikisi, kad nevaržomas judėjimas tarp visų Šengeno zonos šalių gali būti atkurtas per artimiausius pusantro mėnesio, jeigu ES valstybėse nepablogės su koronavirusu susijusi epidemiologinė situacija.
Nuo kovo 6 d., kai buvo pranešta apie pirmuosius užsikrėtimo koronavirusu atvejus Slovakijos teritorijoje, šalyje nustatyta 1 513 infekuotųjų, iš jų 28 mirė. 5,4 milijono gyventojų turinčioje Slovakijoje atlikti 160 523 testai dėl koronaviruso.