Tai trečiadienį per spaudos konferenciją pareiškė Vokietijos ambasadorė Ukrainoje Anka Feldhusen. Anot jos, atitinkamas dokumentas buvo pasirašytas išvakarėse, kovo 21 d., praneša UNIAN.

„Šis procesas dėl priežiūros, ypač dėl „Panzerhaubitze“ priežiūros, Slovakijoje truko ilgai, bet vakar pagaliau buvo pasirašytas dokumentas, tad dabar šie „Panzerhaubitze“ keliauja tiesiai į Slovakiją, t. y. ne taip jau ir toli“, – pažymėjo ambasadorė.

Anot jos, Vokietija visada siekia, kad, pristatant tankus ir kitą ginkluotę, būtų ne tik rengiamos atitinkamos pratybos, bet ir tiekiamos atsarginės dalys bei užtikrinama technikos priežiūra.

2022 metų birželį pasirodė pranešimų, kad Ukrainos gynėjai jau naudoja savaeigius artilerijos pabūklus „Panzerhaubitze 2000“ fronte prieš Rusijos kariuomenę. Prieš tai Ukrainos ginkluotųjų pajėgų kariams buvo surengti mokymai, per kuriuos jie išmoko valdyti šias vokiečių gamybos haubicas.

Praėjusių metų rugsėjį Vokietija paskelbė, kad Ukraina gaus dar keturis „Panzerhaubitze 2000“ ir šaudmenų jiems.

Neseniai buvo pranešta, kad Bundesveras įstengs atkurti savaeigių artilerijos pabūklų „Panzerhaubitze 2000“ arsenalą ne anksčiau kaip per trejus metus, nes Ukrainai buvo perduota 14 haubicų.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją