Diabetu sergantis slaugytojas aukas nužudydavo insulino injekcijomis, skelbia policija.

Lenkui taip pat pateikti kaltinimai ir dar trimis pasikėsinimais nužudyti ir trimis užpuolimais sunkinančiomis aplinkybėmis.

36 metų Lenkijos pilietis prisipažino nuo 2017 balandžio skyręs insulino 12 pacientų, tačiau neigia norėjęs juos nužudyti.

Vyras šiais metais buvo sulaikytas Miunchene. Policijos pareigūnai teigia atlikę tyrimą net 68 slaugos namuose, kur jam teko dirbti. Vokietijoje slaugytojas dirbo nuo 2015 metų.

Pareigūnai sako, kad pagrindinis lenko tikslas buvo apvogti pacientus – dažniausiai jis savindavosi nelaimėlių grynuosius ir juvelyrinius dirbinius. Kai nebeturėdavo, ko vogti, jis tiesiog ieškodavo naujos darbo vietos ir naujų aukų.

Tai ne pirmas toks skaudus atvejis Vokietijoje. Šiuo metu teisiamas dar vienas slaugytojas, dvejuose ligoninėse, kur dirbo, nužudęs mažiausiai 100 pacientų.

41 metų Nielsas Hogelis teismo proceso pradžioje prisipažino pražudęs 100 pacientų ir tapo vienu iš žiauriausių serijinių žudikų visame pasaulyje. Detektyvų teigimu, jis skirdavo mirtinas vaistų dozes savo pacientams – šiems sustodavo širdis. Motyvas, anot pareigūnų, buvo padaryti įspūdį kolegoms bebandant atgaivinti apnuodytus pacientus.