Dėl šios priežasties jam skirti maisto produktai buvo atidžiai tiriami itin modernioje laboratorijoje Mežigorėje. Ypač daug dėmesio buvo skiriama žuviai ir delikatesams.

Slapčiausiu Mežigorės objektu galima būtų pavadinti laboratoriją, į kurią žurnalistai nebuvo įleidžiami, rašo newsru.ua. Į šią paslaptingą vietą jiems patekti pavyko tik apgaulės būdu.

Išsiaiškinta, kad V. Janukovyčiui skirtuose maisto produktuose buvo atidžiai ieškoma nitratų, antibiotikų, sunkiųjų metalų ir nuodų.

Iš viso slaptojoje V. Janukovyčiaus laboratorijoje dirbo aštuoni mokslininkai.

Ekspertų teigimu, V. Janukovyčius paniškai bijojo būti nunuodytas, todėl laboratorijoje dirbę mokslininkai visada labai atidžiai tyrė jam skirtą žuvį, pieno produktus ir daržoves.

Bėgliu tapusiam gurmanui skirtos jūros gėrybės buvo atvežamos iš Graikijos.

Viktoras Janukovyčius
V. Janukovyčius mėgo jūrines žuvis – lašišas, upėtakius ir doradas. Paskutinį kartą žuvis čia buvo atgabenta vasario 18 d. – tuo metu Maidane žmonės aukojo savo gyvybes.

V. Janukovyčiaus laboratorijoje esančios įrangos vertė siekia milijonus grivinų. Ekspertai teigia, kad panašios įrangos nepavyktų rasti jokioje Ukrainos valstybinėje įstaigoje. Maža to, net Europoje panašių laboratorijų skaičius neviršija dešimties.

DELFI primena, kad V. Janukovyčius iš Ukrainos pabėgo šių metų vasario pabaigoje, kuomet prieš jo valdymą Kijeve kilę protestai pasiekė kruviną kulminaciją.

Valdžią perėmus laikinajam prezidentui Oleksandrui Turčynovui ir premjerui Arsenijui Jaceniukui, Ukrainos pietryčiuose prasidėjo separatistiniai neramumai, o po kovo 16 dieną surengto Krymo „referendumo“ pusiasalį aneksavo Rusija.

Gegužės 25 vykusiuose išankstiniuose Ukrainos prezidento rinkimuose nugalėjo verslininkas ir buvęs šalies užsienio reikalų ministras Petro Porošenka.

V. Janukovyčius ir jo aplinka kaltinami neteisėtai išgabenę į užsienį apie 100 mlrd. dolerių (250 mlrd. litų), gegužę pranešė Ukrainos teisingumo ministras Pavelas Petrenka.

1967 metais dar pilnametystės nesulaukęs V. Janukovyčius buvo pripažintas kaltu dėl muštynių bei plėšikavimo ir buvo pasiųstas į nepilnamečių koloniją. Išleido jį pirma laiko – 1969 metais, o dar po vienerių metų jis už grotų pateko antrą kartą – dėl sumušimo. Anot jo bylos, buvęs prezidentas surengė kruvinas muštynes prie alaus kiosko. Beje, abu teistumai jam greitai buvo panaikinti.

Praėjusį penktadienį per tarptautinę Valdajaus diskusijų klubo konferenciją Sočyje V. Putinas prisipažino padėjęs buvusiam V. Janukovyčiui per neramumus Kijeve pabėgti iš šalies.

Kalbėdamas per konferenciją penktadienį V. Putinas teigė, kad V. Janukovyčius iš posto buvo nuverstas jėga ir pridūrė padėjęs prezidentui palikti šalį.

„Atvirai pasakysiu, kad V. Janukovyčius paprašė būti išvežtas į Rusiją. Tą mes ir padarėme“, – teigė Kremliaus vadovas.