Tada dar ir žinia, jog nauja planeta „sunaikins Žemę“, o apie tai, kaip teigia Davidas Meade, užsimenama piramidėse.

Turint omenyje visus šiuos faktus, nieko keisto, kad pasuktas ir vadinamasis Pasaulio pabaigos, kurio rodyklė šiuo metu rodo dvi minutes iki vidurnakčio, laikrodis.

Galimo Trečiojo pasaulinio karo siaubai nesuvokiami protu, tačiau Didžiosios Britanijos karalienė Elžbieta II pasirengusi net ir tokiai siaubingai galimybei.

Pasirodo, karalienė turi kalbą, kurią sakytų tuo atveju, jeigu prasidėtų Trečiasis pasaulinis karas. Su ja susipažino ir ją cituoja BBC.

Nors tekstas parašytas 1983 metais, pačiame Šaltojo karo įkarštyje, kai kurie teiginiai aktualūs ir šiandien.

Kalba prasideda užuomina į tradicinį karalienės kalėdinį kreipimąsi: „Kartu su šeima ir visais Britanijos Tautų Sandraugos žmonėmis dalijantis Kalėdų džiaugsmu, karo siaubas atrodo tiesiog neįsivaizduojamas. Dabar karo beprotybė ir vėl tarsi užkratas plinta po pasaulį, ir mūsų drąsi šalis privalo ruošis bet kokia kaina išgyventi. Niekada nepamiršiu skausmo ir pasididžiavimo, kurį jutau, kai kartu su seserimi apsikabinusios spaudėmės prie radijo imtuvo, iš kurio tą lemtingą 1939 metų dieną sklido įkvepiantys tėvo (Jurgio VI) žodžiai (dieną, kai prasidėjo Antrasis pasaulinis karas)“.

„Nė akimirkai negaliu įsivaizduoti, kad vieną dieną ši liūdna ir siaubinga pareiga užguls mano pečius. Kad ir kokie siaubai lauktų prieš akis, mes turime visas reikiamas savybes, padėjusius jau du kartus šiame amžiuje išsaugoti ir apginti savo laisvę“, – teigiama kalbos tekste.

Karalienė į kalbos tekstą įtraukė ir asmeninę pastabą: „Mes su vyru su visomis mūsų žemėse gyvenančiomis šeimomis dalijamės baime dėl mūsų sūnų ir dukterų, vyrų ir brolių, ginančių mūsų šalį“.

1983 metais princas Andrew tarnavo karališkame laivyne, apie ką kalboje taip pat užsimena Elžbieta II.

„Mano mylimas sūnus Andrew šiuo metu vykdo misiją su savo būriu, nepaliaujame melstis už jo ir visų tiek namuose, tiek užsienyje tarnaujančių vyrų ir moterų saugumą“.

„Glaudus šeimos ryšys – stipriausia mūsų gynyba prieš nežinią ir pavojus. Jeigu šeimos laikysis išvien, suteiks stogą virš galvos visiems, kurie gyvena vieni ir jaučiasi nesaugūs, mūsų šalies vienybės nepalauš niekas“, – teigiama kalboje.

Kalba baigiama deklaruojant, kad Elžbietos II žmonėms siunčiama žinutė labai paprasta: „Besitelkdami kovai su nauju blogiu, melskimės už mūsų šalį ir drąsius vyrus. Telaimina jus visus dievas“.