Leidinio duomenimis, moteris piktai pašoko iš savo kėdės ir nuskubėjo pilotų kabinos link.

Tačiau į kabiną jos neįleido, o tai Izraelio premjero žmoną dar labiau įsiutino. Galiausiai, likus 45 min. iki nusileidimo Kijeve, lėktuvo kapitonas dar kartą pasveikino sutuoktinius Netanyahu lėktuve, praneša žiniasklaida.

„Iš tiesų lėktuvo kapitonas pasveikino Sarą Netanyahu ir prieš skrydį, bet ji ko gero jo neišgirdo, todėl ir kilo incidentas. Antrą kartą premjero sutuoktinės vardas nuskambėjo akcentuotai: „Linkime valstybės vadovui ir jo žmonai, poniai Sarai Netanyahu, sėkmingo skrydžio“, – teigiama pranešime.

Premjero kanceliarija neigia, kad būtent B. Netanyahu asmens sargybiniai užkirto kelią premjero žmonai ir neleido jai įsiveržti į pilotų kabiną.

Taip pat tvirtinama, kad įvyko nesusipratimas, kuris buvo iš karto išspręstas, ir toliau skrydis vyko įprastu režimu.

Izraelio oro linijų bendrovė „El Al“ pareiškė, kad „sutuoktiniai Netanyahu vykdami vizitų į kitas šalis nuolat naudojasi bendrovės paslaugomis.“

„Mes džiaugėmės, kad skrydžio į Kijevą metu galėjome lėktuve priimti ministrą pirmininką ir jo žmoną“, – teigiama pranešime.

Tačiau, kaip rašo leidinys, incidentai tuo nesibaigė. Kai sutuoktiniai Netanyahu išlipo iš lėktuvo Kijeve, juos pasitiko trys ukrainiečių tautiniais rūbais pasipuošusios merginos su duona ir druska.

Izraelio vadovas, jau žinantis šį paprotį, atsilaužė gabalėlį duonos ir atsikando. Po to perdavė gabalėlį savo žmonai, bet ši numetė duoną ant žemės.

Tai pirmasis B. Netanyahu vizitas į Kijevą per pastaruosius 20 metų.

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis ir B. Netanyahu šiandien dalyvaus žuvusiųjų Babyn Jare pagerbimo ceremonijoje.