N. Sturgeon sakė sieksianti, kad Škotija ir toliau turėtų prieigą prie Europos vidaus rinkos, net jei Jungtinė Karalystė ir išstos iš Europos Sąjungos (ES). „Tačiau jei torių vyriausybė šias pastangas atmes, jei ji reikalaus, kad Škotija eitų keliu, kuris kenkia mūsų ekonomikai, atima darbo vietas, mažina mūsų pragyvenimo lygį ir kenkia mūsų, kaip atviros, svetingos, įvairiapusiškos šalies įvaizdžiui, tada neabejokite", - perspėjo premjerė, turėdama omenyje referendumą dėl nepriklausomybės.

„Škotija turi galėti pasirinkti geresnę ateitį ir aš užtikrinsiu, kad Škotija šį šansą turėtų", - patikino vyriausybės vadovė. Kartu ji pripažino, kad nepriklausomybė nuo Jungtinės Karalystės turės „savo iššūkių"

N. Sturgeon jau partijos suvažiavimo pradžioje ketvirtadienį paskelbė kitą savaitę pateiksianti įstatymo projektą dėl naujo referendumo dėl nepriklausomybės. 2014 metų rugsėjį škotai kartą jau balsavo dėl atsiskyrimo nuo Londono, tačiau tada 55 proc. gyventojų pasisakė už pasilikimą Jungtinėje Karalystėje.

Birželio 23-iąją vykęs „Brexit" referendumas iš esmės pakeitė sąlygas. Per jį 52 proc. britų balsavo už išstojimą iš ES. Škotijoje tuo tarpu 62 proc. piliečių pageidavo likti Bendrijoje.