"Specialusis pasiuntinys perdavė Kim Jong-ilui asmeninę Hu Jintao žinią ir įteikė savo paties parengtą dovaną. Kim Jong-ilas išreiškė už tai padėką ir kalbėjosi su juo tvyrant draugiškai atmosferai", - sakoma pranešime.

Anksčiau buvo pranešta, kad Tang Jiaxuanas, kurio vadovaujama aukštų Kinijos pareigūnų delegacija į Šiaurės Korėjos sostinę atvyko trečiadienį, atvežė "žinią nuo prezidento Hu Jintao".

Vienas aukštas JAV pareigūnas ketvirtadienį sakė, kad Kinijos delegacija "labai griežtai" perspės Šiaurės Korėją nebevykdyti branduolinių bandymų. "Esu gana tikras, kad kitai (perduos) labai griežtą žinią dėl būsimų bandymų", - sakė JAV valstybės departamento pareigūnas, atlydėjęs valstybės sekretorę Condoleezzą Rice į Pietų Korėją.

Tang Jiaxuanas praėjusią savaitę Vašingtone susitiko su JAV prezidentu George'u W.Bushu, be to, apsilankė Maskvoje.

Kinija ketvirtadienį kiek anksčiau perspėjo "tyčia" neplėsti Jungtinių Tautų (JT) sankcijų, kurios Šiaurės Korėjai buvo įvestos po to, kai ji paskelbė įvykdžiusi branduolinį bandymą.

"Manome, kad 1718-oji rezoliucija yra subalansuota. Visoms šalims reikia apsvarstyti, kaip išlaikant pusiausvyrą įgyvendinti 1718-ąją rezoliuciją ir neieškoti būdų sankcijoms tyčia išplėsti", - per įprastinę spaudos konferenciją sakė Užsienio reikalų ministerijos atstovas Liu Jianchao.

"Sankcijos yra signalas, o ne tikslas", - sakė jis.