Į „pavojingų“ valstybių sąrašą įtrauktos tokios turistų lankomos valstybės, kaip Ispanija, Prancūzija, Turkija, Egiptas, Libija ir Alžyras.

Saugumo grėsmės turistų lankomose šalyse buvo įvertintos iš naujo po praėjusį penktadienį teoristinės grupuotės „Islamo valstybė“ (ISIS) įvykdytų kruvinų išpuolių Tunise, Prancūzijoje ir Kuveite bei remiantis ankstesniais šių metų birželio duomenimis dėl suaktyvėjusios teroristų veiklos Viduržemio jūros regione.

Ispanijoje kiekvienais metais apsilanko 12 milijonų britų turistų, kurie dažniausiai poilsiauja Ibizoje, Maljorkoje, Barselonoje ir Costa Del Sol vietovėse.

Jungtinės Karalystės vyriausybė Ispaniją priskyrė prie „aukšto grėsmių lygio“ valstybių po to, kai šioje šalyje buvo sulaikytos asmenų grupės, verbavusios žmones prisidėti prie Sirijoje ir Irake veikiančių teroristų.

Pačios Ispanijos vyriausybė, po birželio 26 d. įvykdyto teroristinio išpuolio Prancūzijos gamtinių dujų gamykloje, saugumo padėtį savo šalyje vertina taip pat kaip ir britų vyriausybė. Ispanijos vyriausybės teigimu, jos šalis kartu su Prancūzija, Alžyru, Tunisu ir Egiptu kovoja su civilizaciją naikinančiais barbarais.

Kiek žemesniam saugumo grėsmių (bendrajam) lygiui priskirta Graikija, Italija ir Marokas. Šios valstybės irgi yra vienos mėgstamiausių tarp britų turistų. Kitose britų lankomose valstybėse, Kroatijoje, Bulgarijoje ir Portugalijoje, teroristinių išpuolių tikimybė yra maža.