Remiantis žiniasklaidos pranešimais, sprogimas įvyko apie 13 val. ambasados darbuotojui atplėšus laišką.

Skelbiama, kad minėtas darbuotojas sužalotas, jis nesunkiai sužalotas ir pats nuvyko į ligoninę.

Įvykio aplinkybes aiškinasi pareigūnai.

Su Ukrainos ambasados Ispanijoje darbuotojais „Reuters“ susisiekti kol kas nepavyko.

Teritorija aplink ambasadą aptverta, pranešė valstybinis transliuotojas TVE.

Ukrainos Užsienio reikalų ministerijos atstovas Olehas Nikolenka sakė, kad minimas vokas ambasadai Madride buvo atsiųstas su paštu.

Per patikrinimą vokas sprogo ambasados darbuotojo rankose, jis buvo nesunkiai sužeistas, sakė O. Nikolenka. Jis nurodė, kad nukentėjęs darbuotojas paguldytas į ligoninę, gauna visą reikiamą medicininę pagalbą ir jo gyvybei pavojus negresia.

Ispanijos nacionalinė televizija pranešė, kad nukentėjęs darbuotojas vėliau buvo išrašytas iš ligoninės.

Kiti ambasados darbuotojai nenukentėjo, sakė O. Nikolenka.

Ukrainos užsienio reikalų ministras Dmytro Kuleba skubiai įsakė sustiprinti visų Ukrainos ambasadų saugumą, be to, paprašė ispanų kolegos, kad išpuolis būtų skubiai ištirtas.

„Kad ir kas stovi už šio sprogimo, jiems nepavyks įbauginti Ukrainos diplomatų ar sustabdyti jų kasdienių pastangų stiprinti Ukrainą ir priešintis Rusijos agresijai“, – pabrėžė O. Nikolenka.

Ispanijos valstybinė naujienų agentūra „Efe“ citavo šaltinius policijoje, sakiusius, kad minimame laiške buvo savadarbis sprogmuo ir kad laiškas buvo adresuotas ambasadoriui, bet jį ambasados sode atplėšė apsaugininkas. Pranešama, kad jam nesunkiai sužeista ranka.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)