Socialiniuose tinkluose netruko pasirodyti įtarimų esą su Kirgizijos prezidentu Almazbeku Atambajevu susitiko ne pats V. Putinas, o jo antrininkas. Tokias išvadas internautai padarė pamatę, kad išplatintose nuotraukose skiriasi V. Putino kaklaraiščio spalva.

Ru.tsn.ua tikina pakalbinę specialistus, kurie esą teigia, kad anksčiau V. Putino veidas atrodė visai kitaip.

„Valstybinė Rusijos naujienų agentūra iš pirmadienio susitikimo paskelbė V. Putino nuotrauką, kurioje prezidento veidas neatrodo labai sveikas. Tuo, kad V. Putinui viskas gerai, abejoja net gydytojai“, – teigiama TSN siužete.

TSN palygino V. Putino nuotraukas – iki jam mįslingai dingstant ir po to. Žurnalistai stebisi, kodėl prieš susitikimą V. Putino veidas nebuvo grimuojamas – juk dažniausiai prieš kiekvieną pasirodymą prieš kameras politikais pasirūpina visažistai, užtikrinta, kad veidas neblizgėtų.

Kalbintas kardiologas iš nuotraukos diagnozės pateikti nedrįsta, tačiau versiją dėl dar vienos plastinės operacijos atmeta.

Dėl fakto, kad Rusijos prezidentas atrodo ne toks, kaip visada, sutinka visi, teigia kardiologas Vladimiras Bublikas.

Plastikos chirurgo verdiktas – V. Putinas atrodo įtartinai. Prieš mįslingą dingimą – pernelyg daug botokso, išlyginusio natūralias raukšles.

„Man atrodo, kad visa tai daroma vien tam, kad gydytojams užmintų mįslę. Jeigu kalbėtume apie antrininką, tuo pasirūpinti būtų labai nesudėtinga, nes jo veidas dabar panašus į kaukę“, – mano plastikos chirurgas Denisas Jurčenka. Esą iki vakar V. Putino veidas atrodė kitaip.

„Vladimiro Vladimirovičiaus veidas blizga – tarsi tiesiai iš gatvės būtų užsukęs ir prisėdęs, tačiau galima įžiūrėti ir raukšlių. Raukšlės po akimis, prie akių kampučių, kurių anksčiau nebuvo. Neaišku, ar tai tikrasis Putinas, o galbūt tai buvo jo antrininkas?“ – abejoja gydytojas.

DELFI primena, kad pirmadienį Rusijos prezidentas vėl pasirodė viešumoje po neįprastai ilgo, 10 dienų dingimo iš visuomenės akiračio, pakursčiusio gandus apie neva pašlijusią Kremliaus vadovo sveikatą ar netgi mirtį.

V.Putinas, kuris atrodė šiek tiek išblyškęs, paspaudė ranką Kirgizijos prezidentui A. Atambajevui, prasidėjus jųdviejų susitikimui puošniuose Konstantino rūmuose šalia Sankt Peterburgo.

Kirgizijos lyderis sakė žurnalistams, kad prieš tas derybas V.Putinas jam aprodė Konstantino rūmų parką, pats sėdęs prie automobilio vairo.

„Vladimiras Vladimirovičius mane ką tik pavežiojo po teritoriją, pats sėdęs prie vairo. (Sakau tai), kad būtų mažiau gandų. Aš pats girdžiu visokių paskalų apie save. Žinoma, tai ne visiškai teisinga. Tai yra, Rusijos prezidentas ne vien vaikšto – bet ir laksto (automobiliu); vežioja svečius, pats vairuodamas“, – aiškino A.Atambajevas.

Tuo tarpu V.Putinas, komentuodamas gandus apie neva pašlijusią jo sveikatą, skelbtus socialiniuose tinkluose ir kai kurių žiniasklaidos kanalų, pareiškė: „Be gandų bus nuobodu.“

Kur buvo dingęs jis paaiškinti nepanoro.

Internete sklandė įvairiausių fantastinių teorijų – pavyzdžiui, kad 62 metų Kremliaus vadovas mirė, buvo pašalintas iš valdžios arba išvyko į Šveicariją pas savo širdies draugę.

Naujienų agentūra „RIA Novosti“ citavo Kremliaus atstovą Dmitrijų Peskovą, kuris neigė, kad V.Putinas vėl tapo tėvu, komentuodamas spėliones, kad buvusi olimpinė gimnastė Alina Kabajeva pagimdė Šveicarijoje. Kremlius jau ne kartą yra paneigęs gandus apie numanomus romantiškus ryšius tarp A.Kabajevos ir V.Putino, kuris praeitais metais oficialiai išsiskyrė su žmona.

„Putino darbotvarkė išties įtempta: vakar jis mirė, o šiandien tapo tėvu“, – šmaikštavo vienas „Twitter“ vartotojas.