Tokią išvadą padarė Kovos su korupcija fondas (KKF), patikrinęs anksčiau žurnalo „Sobesednik“ publikuotus dokumentus apie buvusios Rusijos prezidento Vladimiro Putino žmonos Liudmilos pavardės keitimą ir nekilnojamojo turto operacijas.

Apie tai savo interneto svetainėje sausio 25 d. parašė KKF darbuotojas Georgijus Alburovas, informuoja tvrain.ru.

Kiek anksčiau rusų leidinys Sobesednik.ru, remdamasis savo tyrimo rezultatais, paskelbė, kad buvusi V. Putino žmona Liudmila veikiausiai pasikeitė pavardę.

Leidinio duomenimis, buvusios pirmosios Rusijos damos pavardė dabar yra Očeriotnaja, rašo gordonua.com. Tokią išvadą žurnalistai daro remdamiesi Valstybinio registro duomenimis apie teises į nekilnojamąjį turtą, kur nurodyta, kad Liudmilos motinos Jekaterinos Škrebeniovos butas pagal paveldėjimo teisę atiteko iš pradžių Liudmilos seseriai, o paskui pagal pirkimo-pardavimo sutartį – Liudmilai Aleksandrovnai Očeriotnajai.

Dabartinės 139 kvadratinių metrų buto Sankt Peterburge savininkės duomenys sutampa su buvusios Rusijos prezidento žmonos duomenimis.

Leidinys išsiaiškino, kad naują pasą Liudmila Aleksandrovna Očeriotnaja gavo 2014 m. vasario 2 d. Maskvoje, o tai „eilinį kartą pabrėžia jos statusą“.

Leidinys priminė, kad artimoje buvusios V. Putino žmonos aplinkoje yra Artūras Očeriotnyj – jis vadovauja leidyklai „Literaturnaja učioba“, jos pagrindinė įmonė – Tarpasmeninių komunikacijų plėtros centras (TKPC). Leidinio duomenimis, šis centras yra neviešai globojamas L. Putinos.

Očeriotnyj ir Putina susiję per dar vieną kompaniją, mano leidinio žurnalistai. Viena iš TKPC steigėjų ir Artūro Očeriotnyj partnerė Tatjana Šestiakova vadovauja įmonei „Interjerservis“, kuriai anksčiau vadovavo L. Putinos sesuo Olga Comajeva. Ji – buto, kurį nupirko Liudmila Očeriotnaja, savininkė.

„Tikimybė, kad Očeriotnaja – ne Putina, tokia menka, kad vargu ar verta ją rimtai svarstyti“, – daro išvadą žurnalistas.

Artūras Očeriotnyj atsisakė patvirtinti ar paneigti leidiniui informaciją apie tai, kad jį su buvusia V. Putino žmona sieja kokie asmeniniai santykiai.

Rusijos prezidentas V. Putinas ir jo žmona Liudmila paskelbė apie skyrybas 2013 m. birželį. Jų santuoka truko be dviejų mėnesių 30 metų. Jie turi dvi dukteris – Mariją (g. 1985 m.) ir Jekateriną (g. 1986 m.).

Kaip 2014 m. rugpjūtį rašė amerikiečių savaitraštis „Newsweek“, nors Rusijos prezidentą nuolat supa filmavimo kameros ir fotoaparatai, apie jo asmeninį gyvenimą praktiškai nieko nežinoma.

V. Putinas pareiškė, kad jo santykiai su buvusia žmona ir dukterimis tebėra geri. Rusijos lyderio teigimu, jis niekada nemiega iki antros val. nakties, kalbasi su savo šeima apie visokias smulkmenas.