Beveik visi nauji atvejai yra susiję su bendrabučiais, kuriuose gyvena užsieniečiai darbininkai. Singapūrui iš pradžių pavyko suvaldyti koronaviruso protrūkį, tačiau dabar miestas-valstybė susiduria su sparčiai plintančia antrąja koronaviruso banga.

Pirmadienį Singapūros sveikatos apsaugos institucijos paskelbė apie 1 426 naujus užsikrėtimo koronavirusu atvejus. Iš viso šalyje COVID-19 liga diagnozuota 8 014 žmonių, iš jų 11 mirė.


Užregistruotų atvejų skaičius šoktelėjo, kai Singapūras pradėjo dėl koronaviruso tirti užsieniečius darbininkus daugiau iš Pietų Azijos, kurie gyvena perpildytuose bendrabučių kompleksuose.

Apie 200 tūkst. darbininkų gyvena šiuose bendrabučiuose ir daug dirba, statydami Singapūro dangoraižius ir prekybos centrus, už 400–500 dolerių per mėnesį siekiantį atlygį.

Sulaukusi kritikos dėl prastų darbininkų gyvenimo sąlygų, vyriausybė perkėlė tūkstančius jų į kitas gyvenamąsias vietas, taip siekdama sumažinti užsikrėtimo tikimybę.

Keliuose bendrabučių kompleksuose dėl protrūkio įvestas griežtas karantinas, o gyventojams neleista išeiti iš pastato 2 savaites. Valdžios institucijos įstrigusiems darbininkams parūpina maisto ir kitų būtiniausių prekių.

Singapūro premjeras Lee Hsien Loongas perspėjo, kad, didinant tyrimų apimtis, tikėtina, jog COVID-19 bus diagnozuota dar daugiau darbininkų.

„Laimei, dauguma šių atvejų yra lengvi, nes darbininkai yra jauni“, – feisbuke rašė premjeras.

Nors vyriausybė stengiasi sustabdyti viruso plitimą darbininkų bendrabučiuose, „prireiks kiek laiko, kol pasirodys rezultatai, todėl manome, kad artimiausiu metu matysime daugiau atvejų bendrabučiuose“, teigė L. H. Loongas.

Šį mėnesį Singapūre įvestos griežtos karantino priemonės, kuriomis siekiama sulėtinti viruso plitimą. Tarp priemonių – mokyklų uždarymas ir rekomendacijos gyventojams neiti iš namų.

Nuo tada singapūriečių gretose COVID-19 plitimas sulėtėjo. Pirmadienį Singapūro piliečių ar nuolatinio gyventojo statusą turinčių žmonių tarpe užregistruota vos 16 užsikrėtimo koronavirusu atvejų.

Honkonge per parą nenustatyta nė vieno naujo COVID-19 atvejo


Honkonge pirmą kartą nuo kovo pradžios per parą nenustatyta naujų koronaviruso infekcijos COVID-19 atvejų, pirmadienį pranešė britų laikraštis „The Guardian“.

Laikraščio duomenimis, pastarąjį kartą Honkonge naujų užsikrėtimo koronavirusu atvejų nenustatyta kovo 5-ąją.

Pažymima, kad bendrai kovo mėnesį Honkonge sparčiai augo užsikrėtusiųjų skaičius. Tai aiškinama didžiuliu iš užsienio grįžtančių asmenų srautu.

Šiame Kinijos pusiau autonominiame mieste galioja griežti suvaržymai: draudžiami didesni nei keturių asmenų susibūrimai, neveikia barai, aludės, klubai, taip pat sporto salės, žaidimų ir grožio salonai.

Iki pirmadienio Honkonge buvo nustatyti iš viso 1 026 COVID-19 atvejai, keturi žmonės nuo šio užkrato mirė.