Abiejų drabužių ilgis siekia kelius. Jie puošti oranžiniais raštais, kurie atspindi skautų ženklus ir nuotykių dvasią.

Manoma, kad naująja uniforma pasipuoš maždaug 600 musulmonių, nors ją galės nešioti visos skautės.

Uniformą sukūrė 27 metų britų dizainerė Sarah Elenany.

Ji teigė norėjusi, kad šią uniformą būtų smagu vilkėti ir kad merginos, dalyvaudamos skautų veikloje, atsipalaiduotų.

„Norėjau, kad skautės dalyvautų kuriant dizainą. Merginos man pasakė, ką jos norėtų vilkėti, ir kas joms netiko iš ankstesnės drabužių linijos“, - teigė ji.

Šia linija siekiama pabrėžti, kaip skautų judėjimas modernizuojasi, įvairėja ir atsiliepia į savo narių poreikius.

Skautės musulmonės turi naują uniformą
12 metų skautė iš Londono Aamena Ismail sakė: „Suknelė su gobtuvu yra fantastiška idėja. Būdama musulmonė, su šia suknele jaučiuosi kur kas patogiau. Ji yra labai praktiška. Su ja net galiu leistis virve žemyn“.

„Ji pakankamai stilinga, todėl ją galima nešioti ir neužsiimant skautų veikla. Man patinka, kad raštai atspindi įvairias veiklas. Tai puiki idėja“, - pažymėjo ji.

Skautų judėjimui Didžiojoje Britanijoje šiuo metu priklauso maždaug 2 tūkst. musulmonių.

Didžiosios Britanijos vyriausiasis skautas Bearas Gryllsas teigė: „Ši nauja aprangos linija padės skautams neatsilikti nuo laiko ir prisitaikyti prie vis labiau didėjančio skaičiaus žmonių iš skirtingų bendruomenių, norinčių prisijungti prie šio judėjimo“.

„Skautų judėjimas kažką gali pasiūlyti visiems, nežiūrint į jų religiją, tautybę ir tikėjimą. Labai didžiuojuosi, kad galime pakviesti prisijungti prie mūsų įvairios kilmės žmones”.

Maždaug 40-yje skautų organizacijų Didžiojoje Britanijoje dominuoja musulmonai.

Naujausias Skautų asociacijos surašymas taip pat parodė, kad pirmą kartą prie šio judėjimo prisijungė daugiau merginų negu vaikinų. Nuo 2005 metų merginų skaučių skaičius padidėjo 88 proc. ir dabar siekia 66 576.