„Pasitaręs su šeima ir darbuotojais priėmiau sprendimą, kad pasibaigus mano dabartinei kadencijai nesieksiu būti perrinktas į Kongresą“, – laikraštis „Pittsburgh Post-Gazette“ citavo pareiškimą, paskelbtą respublikono Timo Murphy, populiaraus tarp abortų priešininkų judėjimo narių.

„Planuoju likusius savo darbo mėnesius tęsti savo, kaip nacionalinio lyderio, darbą dėl psichinės sveikatos priežiūros reformos, taip pat klausimų, svarbių dirbančioms šeimoms Pietvakarių Pensilvanijoje“, – sakoma pareiškime.

Kritikos T.Murphy bangą sukėlė „Pittsburgh Post-Gazette“ straipsnis apie sukrečiantį sekso skandalą, pasirodęs antradienį – kaip tik tuo metu, kai Atstovų Rūmai balsavo dėl T.Murphy įstatymo projekto, kuriuo numatyta uždrausti beveik visus abortus vėliau nei 20-tą nėštumo savaitę.

65 metų T.Murphy praėjusį mėnesį pripažino, kad turėjo nesantuokinį romaną su psichologe Shannon Edwards, padėjusia jam rengti psichinės sveikatos įstatymą.

Antradienį „Pittsburgh Post-Gazette“ parašė, kad Sh.Edwards sausio mėnesį nusiuntė T.Murphy SMS žinutę, kuria jis kritikuojamas dėl pareiškimo prieš abortus socialiniame tinkle „Facebook“.

„Ir tau ne problema visur skelbti savo poziciją „už gyvybę“, kai nebuvo problema vos praėjusią savaitę prašyti manęs pasidaryti abortą dėl mūsų negimusio vaiko, kai manėme, kad tai yra viena iš galimybių“, – rašė Sh.Edwards apie numanomą išgąstį dėl nėštumo.

Nacionalinio respublikonų Kongreso komiteto (NRCC) pirmininkas, Atstovų Rūmų narys Steve'as Stiversas pareiškime nurodė esąs „nepaprastai nusivylęs“ T.Murphy elgesiu, bet liekantis įsitikinęs, kad apygarda kitais metais galėtų likti respublikonų rankose.

Kitas Atstovų Rūmų respublikonas ir abortų priešininkas Scottas DesJarlaisas 2012 metais buvo įsivėlęs į panašų aborto skandalą, bet Kongrese tebedirba.