Moksleivė anksčiau tvirtino, kad mokytojas Samuelis Paty, kurį pernai spalį gatvėje nužudė vienas islamo ekstremistas, prieš rodydamas pranašo karikatūras paprašė musulmonų išeiti iš klasės.

Mergaitės tėvas pateikė teisinį ieškinį ir pažėrė kaltinimų mokytojui internete. Tai paskatino 18 metų pabėgėlį iš Čečėnijos susirasti S. Paty ir nukirsti jam galvą Konflan Sent Honorine, maždaug už 40 kilometrų į šiaurės vakarus nuo Paryžiaus.

Tačiau moksleivė, kuriai dėl drausmės pažeidimų grėsė būti išmestai iš mokyklos, pripažino, kad toje pamokoje jos nebuvo.

Jai buvo pareikšti kaltinimai šmeižtu, o jos tėvui ir dar vienam musulmonų pamokslininkui pareikšti kaltinimai dėl „bendrininkavimo įvykdant žmogžudystę“.

„Ji melavo, nes jautėsi pakliuvusi į spąstus, nes jos bendraklasiai prašė būti jų atstove“, – pirmadienį sakė jos advokatas Mbeko Tabula naujienų agentūrai AFP, patvirtindamas pranešimą laikraštyje „Le Parisien“.

S. Paty per pamoką apie žodžio laisvę moksleiviams rodė karikatūras, kurios pirmą kartą buvo išspausdintos laikraštyje „Charlie Hebdo“ ir kurios daugelio musulmonų yra laikomos įžeidžiančiomis.

S. Paty žudikas buvo nukautas policijos pareigūnų netrukus po išpuolio.

„Le Parisien“ pirmadienį pranešė, kad paskutinis jo turėtas kontaktas buvo su vienu džihadistų grupuotei priklausančiu asmeniu Sirijoje.

Prancūzijos parlamentas nagrinėja naujo saugumo įstatymo projektą, kuris numato laisvės atėmimo bausmę už sąmoningą informacijos, galinčios pakenkti valstybės tarnautojui, skelbimą internete.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (37)