Teroristų grupuotė vykdė reidus medicinos punktuose Irako šiaurėje esančiame Ninevijos mieste, o pavogtus organus gabeno į kaimyninę Siriją. Čia jie buvo parduoti tarptautinės sudėties grupuotėms.
Gerokai išsekus už žaliavinę naftą gautoms pajamoms, ISIS priklausantys fanatikai pradėjo ieškoti naujų būdų, kaip užsidirbti pinigų.

Irako naujienų kanalu „Alsumaria“ buvo pranešta: „ISIS iniciatyva iš 85 Ninevijos ligoninėse laikomų kovotojų kūnų buvo pavogta organų, pavyzdžiui, inkstų ir kt., o vėliau jie buvo nugabenti į kitą miesto pakraštyje esančią ligoninę. Grupė išeikvojo didžiąją dalį savo finansų. Liovėsi už žaliavinę naftą gaunamos įplaukos, sudariusios 80 proc. visų teroristinės grupuotės gaunamų pajamų. Taigi, grupuotė pradėjo prekiauti žmonių organais ir taip atgaivinti pašlijusius finansus.“

Pranešime taip pat skelbiama, kad dešimtys žmonių organų buvo pavogta iš teismo medicinos skyriui perduotų žmonių kūnų. Vėliau per tarpininkus organai buvo nugabenti į Siriją ir pateko į prekeivių žmonių organais rankas.

ISIS traukiantis į Irako šiaurę šalies saugumo pajėgos ir toliau sėkmingai artinasi prie Mosulo.

Pastaruoju metu Irako kariniai daliniai įsitvirtino iš ISIS atkovotose aplinkiniuose miesto regionuose. Prasiskverbti iki miesto centro jiems trukdo snaiperių šūviai ir sprogdinimus rengiantys savižudžiai. Baiminamasi ir dėl civilių miesto gyventojų saugumo.

Sekmadienį, lapkričio 20 d., po griuvėsiais atsidūrė net keli šimtai civilių gyventojų, tarp kurių buvo ir moterų bei vaikų. Kai kurie iš jų buvo nešini krepšiais arba mojo baltomis vėliavomis. Mosule iki šiol gyvena daugiau nei 1 mln. žmonių.

ISIS Mosulą užėmė 2014-ųjų metų vasarą po įvykdyto antskrydžio. ISIS valdžion tada perėjo kone trečdalis Irako teritorijos.

Irako kariniai daliniai, federalinė policija ir prisijungę šiitų bei sunitų kovotojai pastaraisiais metais beveik išstūmė ISIS iš al Anbaro provincijos, esančios į vakarus nuo Bagdado. Iš ISIS pavyko atkovoti ir į šiaurę bei rytus nuo Irako sostinės esančias teritorijas.