Ketvirtadienį per parą ligoninėse užregistruotų mirčių nuo COVID-19 skaičius buvo mažesnis nei trečiadienį, kai paskelbta apie 759 naujas mirtis. Vyriausybė tvirtina, kad viruso protrūkis JK jau pasiekė piką ir dabar slūgsta, vyksta intensyvios diskusijos dėl galimo karantino priemonių švelninimo.

JK ir toliau yra viena iš labiausiai koronaviruso paveiktų šalių Europoje, karantinas joje galioja jau mėnesį.

Trečiadienį šalies vyriausiasis medicinos pareigūnas Chrisas Whitty'as perspėjo, kad griežtos priemonės galimai galios iki pat metų galo arba kol bus patvirtinta vakcina nuo COVID-19. Škotijos pirmoji ministrė Nicola Sturgeon ketvirtadienį paskelbė, kad kai kurių apribojimų į šiaurę nuo sienos su Anglija bus galima palengva atsisakyti, nors ministrė neatmetė galimybės, kad ateityje bus skelbiama ir naujų karantinų.

JK vyriausybė sulaukė nemažai kritikos dėl veiksmų koronaviruso krizės akivaizdoje. Teigiama, kad vyriausybė judėjimo apribojimus paskelbė per vėlai. Taip pat piktinamasi, esą šalyje nėra atliekama pakankamai tyrimų dėl COVID-19. Susirūpinta ir dėl to, kad COVID-19 atvejų statistiką įtraukiami tik tie, kuriems susirgimas buvo patvirtintas ligoninėje. Manoma, kad sergančiųjų ir aukų skaičius gali būti gerokai didesnis.