Pasak pareigūnų, sužeista apie 200 žmonių, septyni laikomi dingusiais, palaidotais po namų ir sandėlių griuvėsiais Emilijos-Romanijos regione, kur po gegužės20 dienos žemės drebėjimo atsidarė tik kelios statybvietės.

Italijos vyriausybė patvirtino, kad žuvusiųjų yra 15 - daugiau negu dvigubai, palyginus su gegužės 20 dienos aukomis. Abiejų žemės drebėjimų epicentras buvo netoli Modenos.

Savo namus palikti antradienį buvo priversti taip pat dvigubai daugiau gyventojų - 14 tūkstančių.

JAV Geologijos tarnybos duomenimis, žemės drebėjimo epicentras buvo 40 kilometrų į šiaurę nuo Bolonijos ir 60 kilometrų į rytus nuo Parmos 9,6 kilometro gylyje.

Pizoje evakuoti biurai

Požeminiai smūgiai buvo juntami šiaurinėje ir centrinėje Italijoje. Jie sugriovė kelis statinius, susilpnintus gegužės 20 dieną įvykusio 6 balų drebėjimo.

Pizos mieste, kuriame yra garsusis pasviręs bokštas, buvo prevenciškai evakuoti biurai.

Žmonės išbėgo į gatves iš parduotuvių ir biurų Milane, Bolonijoje ir netoli sienos su Prancūzija esančiame Aostos slėnyje.

Apie 7 tūkst. žmonių, priverstų palikti namus šiame regione dėl ankstesnio žemės drebėjimo, tebegyvena maždaug 89 palapinių miesteliuose, įkurtuose laukuose, sporto aikštynuose, automobilių stovėjimo aikštelėse ir mokyklose. Šiose stovyklose gali gyventi iki 9 tūkst. žmonių.

Po prieš maždaug dvi savaites įvykusio pirmojo žemės drebėjimo šį regioną ne kartą buvo supurtę stiprūs pakartotiniai smūgiai.