„Mes esame už tarptautinės koalicijos prieš terorizmą sukūrimą, tačiau suderinus tai su Sirijos vyriausybe, - Libano stočiai „Al Majadin TV“ pareiškė vadovybės Damaske pasiuntinys Ženevos taikos deryboms Basharas Jaafari. - Mes neturime nieko prieš dirbti su Amerika, kol tai vyks koordinuotai su Sirija".

JAV vadovauja tarptautiniam kariniam aljansui, kuris iš oro kovoja su radikalia „Islamo valstybė“ (IS). Jis remia sukilėlius, kovojančius su prezidentu Basharu al Assadu ir nederina savo veiksmų su Sirijos kariuomene.

Rusija tuo tarpu atakomis iš oro remia Sirijos kariuomenę. Savaitgalį sirų kariškiams pavyko atsikovoti beveik metus laiko IS rankose buvusį Palmyros miestą. Anot B. Jaafari, JAV koalicija nepasiekia pergalių, nes ji nederina savo veiksmų su Sirijos vyriausybe. Tuo tarpu Rusijos misija esą buvo sėkminga.

JAV sveikina Siriją atsikovojus iš IS Palmyros miestą

Jungtinės Valstijos pasveikino Sirijos prezidento Basharo al-Assado pajėgas atsikovojus iš „Islamo valstybės“ (IS) grupuotės antikinį Palmyros miestą, rašo AFP.

„Džiaugiamės, kad IS daugiau nebekontroliuoja miesto“, - sakė Valstybės departamento atstovas Johnas Kirby.

Remiama Rusijos, Sirijos vyriausybė ir jos kariai sekmadienį po beveik 10 mėnesių atsikovojo iš IS Palmyros miestą.

Pasak J. Kirby, šis mūšis - nesėkmė bendram priešui. „Trumpas atsakymas - taip, manome, kad tai gerai. Tačiau negalima pamiršti, ką IS padarė šiai vietai, sunaikindami mūsų bendrą paveldą - žmonijos istoriją“, - atstovaudamas JAV valstybės sekretoriui Johnui Kerry sakė J. Kirby.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (94)