„Dar kartą pabrėžiu jums: Sirijos armija nenaudoja, nenaudojo ir nenaudos tokių ginklų ne tik prieš savo žmones, bet net ir prieš teroristus, kurie atakuoja mūsų civilius savo minosvaidžių sviediniais“, – sakė ministras.

W. Muallemas kalbėjo spaudos konferencijoje Damaske, dvi dienos po įtariamos cheminės atakos sukilėlių kontroliuojamame Sirijos šiaurės vakarų mieste Chan Šeichtūne, per kurią žuvo mažiausiai 86 žmonės.

Ataka sukėlė tarptautinį pasipiktinimą, daugelis kaltino prezidento Basharo al Assado vyriausybę, bet W. Muallemas suabejojo įrodymais.

„Pirmasis antskrydis, kurį įvykdė Sirijos armija, buvo tos dienos (antradienio) 11 val. 30 min. (ir Lietuvos laiku); ji atakavo ginklų sandėlį, kuris priklausė „al Nusra Front“ ir kuriame buvo cheminių ginklų“, – sakė jis.

„Al Nusra Front“, kuris dabar vadinasi „Fateh al Sham Front“, anksčiau buvo tarptautinio teroristų tinklo „al Qaeda“ padalinys Sirijoje. Ši grupuotė yra pagrindinė „Islamo valstybės“ (IS) konkurentė.

„Al Nusra Front“, ISIS (IS) ir kitos organizacijos tebelaiko cheminius ginklus urbanizuotuose ir gyvenamuosiuose rajonuose“, – pridūrė W. Muallemas.

Sirijos armija antradienį paneigė, kad panaudojo cheminį ginklą prieš Chan Šeichtūną, o Damasko sąjungininkė Maskva sakė, kad „toksiškos medžiagos“ galėjo pasklisti armijai smogus į „teroristų sandėlį“.