Kaip pranešė valstybinė žiniasklaida, vakariniuose rajonuose nuo sukilėlių raketų ir artilerijos žuvo mažiausiai 12 žmonių. Ataka prasidėjo dviejų užminuotų automobilių sprogimu.

Tuo metu Sirijos demokratinių pajėgų (SDF), kurdų ir arabų koalicijos, atstovas pranešė, kad koalicija vadovaus operacijai, kuria bus siekiama užimti „Islamo valstybės“ (IS) džihadistų tvirtovę Raką.

Tačiau jis pabrėžė, kad atsisako bet kokios pagalbos iš Turkijos, kuri rugpjūtį pradėjo karinę operaciją šiaurinėje Sirijos dalyje prieš IS ir kurdų kovotojus.

Alepe nuožmūs sukilėlių ir vyriausybės pajėgų susirėmimai vyko keliuose vakarinio priemiesčio rajonuose, pranešė nevyriausybinė organizacija „Syrian Observatory for Human Rights“ (SOHR).

Didžiojoje Britanijoje įsikūrusi SOHR nurodė, kad „intensyviausi susirėmimai“ vyko Halab al Džadidos rajone.

„Jeigu jie užims Halab al Džadidą, jie galės pasistūmėti karinių kompleksų link“, – organizacijos vadovas Rami Abdelis Rahmanas nurodė naujienų agentūrai AFP.

Susirėmimai Alepo vakariniuose priemiesčiuose buvo girdimi ir rytiniuose miesto rajonuose, sakė toje dalyje esantis AFP korespondentas.

Sukilėliai, tarp jų anksčiau su „al Qaeda“ susijusios grupuotės „ Fateh al Sham Front“ kariai, penktadienį pradėjo didelį puolimą Alepo rytinių rajonų apsiausčiai pralaužti, bet susidūrė su įnirtingu režimo pajėgų pasipriešinimu.

Nuo liepos pradžios 250 tūkst. rytinės Alepo dalies gyventojų negauna jokios humanitarinės pagalbos, pranešama apie būtiniausių produktų trūkumą ir labai išaugusias kainas.

Žūsta civiliai gyventojai

Pasak SOHT, vyriausybės aviacijos pajėgos smūgiuoja į rajonus, kuriuose vyksta susirėmimai, tačiau sukilėlių užimtuose rytiniuose Alepo rajonuose yra gana ramu.

Sirijos valstybinė televizija pranešė, kad ketvirtadienį nuo sukilėlių artilerijos žuvo mažiausiai 12 žmonių, sužeista daugiau nei 200.
Nevyriausybinės organizacijos duomenimis, žuvusiųjų yra 11, tarp jų – keturi vaikai.