„Syrian Observatory for Human Rights“ (SOHR) informavo, kad rusų aviacija apyaušriu sudavė apie 15 smūgių miestams ir gyvenvietėms Idlibo provincijoje.

Per antskrydžius Baljuno gyvenvietėje žuvo vienas civilis, sakė organizacijos vadovas Rami Abdul Rahmanas ir pridūrė, kad „tai yra pirmas per aviacijos smūgį žuvęs žmogus“ nuo kovo, kai įsigaliojo paliaubos.

Idlibas, turintis apie 3 mln. gyventojų, yra paskutinis svarbus sukilėlių bastionas.

Nuo pernai gruodžio iki kovo per Rusijos palaikomų Damasko režimo pajėgų puolimą šiame regione savo namus buvo priversti palikti beveik milijonas žmonių.

Kovo 6 dieną sudarius susitarimą dėl paliaubų mūšiai nurimo, tačiau prezidentas Basharas al Assadas žadėjo susigrąžinti viso regiono kontrolę.

Anksčiau šį mėnesį Rusija atnaujino antskrydžius ir pirmadienį sudavė dešimtis smūgių Idlibe bei kaimyninėje Chamos provincijoje, nurodė SOHR.

Organizacijos duomenimis, per antžeminius susirėmimus žuvo 19 Damasko režimo pajėgų karių ir 22 džihadistai.

2011 metais brutaliomis represijomis prieš antivyriausybinių protestų dalyvius prasidėjęs pilietinis karas Sirijoje jau nusinešė daugiau kaip 380 tūkst. gyvybių ir beveik pusę visų šalies gyventojų privertė palikti savo namus.