Vyraujant tarptautiniam nepasitenkinimui dėl režimo vykdomos kampanijos prieš sukilėlius Alepo mieste, kurią remia Rusija, B. al. Assadas pareiškė, kad pergalė strateginiame Alepo mieste leistų Sirijos armijai kitas šalies teritorijas išlaisvinti nuo teroristų.

Duodamas interviu Rusijos laikraščiui „Komsomolskaya Pravda“, Sirijos prezidentas teigė, kad Alepas nebėra Sirijos pramoninė sostinė, bet viso miesto kontrolės susigrąžinimas suteiktų jo režimui svarbios politinės ir strateginės naudos.

„Turime ir toliau valyti šią teritoriją ir išstumti teroristus į Turkiją, kad šie grįžtų ten, iš kur atvyko, arba nužudyti juos. Nėra kito pasirinkimo. Ir Alepo miestas taps svarbiu pradiniu tašku tam pasiekti“, - aiškino B. al Assadas.

Pagalbos darbuotojų teigimu, Rusijos karo lėktuvų remiama Sirijos kariuomenė šią savaitę Rytų Alepe pražudė daugiau kaip 150 žmonių. Antskrydžiai ketvirtadienį sukilėlių kontroliuojamuose Alepo rajonuose - al Kalaseho, Bustano al Kasro ir al Sachuro - nusinešė 13 žmonių gyvybes.

Augantis aukų skaičius Alepe, kur pastatai buvo sulyginti su žeme arba išgriautos jų sienos bei stogai, sulaukė tarptautinio nepasitenkinimo, atsinaujino pastangos siekti taikos - šeštadienį kalbėsis JAV ir Rusijos atstovai.

Sirijoje pilietinis karas tęsiasi jau šešerius metus. Nuo jo pradžios žuvo 300 tūkst. žmonių, milijonai liko be namų ir padaugėjo džihadistų atakų užsienyje. B. al Asadą remia Rusijos oro pajėgos, Irano revoliucinė gvardija ir šiitų milicijos iš arabų šalių, tuo tarpu Turkijos, JAV ir Persijos įlankos šalių remiami sunitų sukilėliai siekia nuversti Sirijos lyderį.

B. al Assadas Rusijos laikraščiui teigė, kad šalies pilietinis karas tapo konfliktu tarp Rusijos ir Vakarų. "Tai, ką matome pastarąsias kelias savaites, ar net pastaruosius kelis mėnesius, labiau primena Šaltąjį karą", - sakė Sirijos prezidentas.