„Rusija išlaiko užsienio politiką, kurioje viskas vertinama tik iš siauros karinės perspektyvos, nesuprantant didžiulių istorinių pokyčių, sukeltų Arabų pavasario“, - sakoma koalicijos pranešime.

Pranešime, kuris buvo paskelbtas praėjus trims dienoms po to, kai Rusijos užsienio reikalų ministras Sergejus Lavrovas pareiškė, jog „Sirijos draugų“ grupės šalys, nusistačiusios prieš B. al Assado valdymą ir šeštadienį susitiksiančios Stambule, griauna dialogą tarp Sirijos konflikto stovyklų.

„Faktas, kad Rusija nusistačiusi prieš sirų laisvės ir demokratijos siekius ..., dar kartą įrodo, jog Rusijos administracija nepataiko koja kojon su istorija“, - teigia koalicija.

„Rusija izoliuojasi nuo „Sirijos draugų“, kuriems priklauso per 100 šalių ... Ji izoliuojasi nuo tarptautinės bendruomenės ir priešinasi laisvės, teisingumo, lygybės bei esminių žmogaus teisių vertybėms“, - pridūrė opozicijos aljansas,

Maskva yra viena iš nedaugelio likusių B. al Assado sąjungininkių. Ji reguliariai teikia Damasko režimui karinę ir kitokią pagalbą, nors tvirtina, kad yra nusistačiusi prieš užsienio pajėgų intervenciją į Sirijos konfliktą.

Kartu su Kinija, Rusija blokavo kelias Jungtinių Tautų (JT) Saugumo Tarybos rezoliucijas, grasinusias sankcijomis B. al Assado režimui.

„Sirijos draugų“ grupės susitikime Stambule bus dar kartą išsakytas palaikymas tos šalies opozicijai, kuri prašė tiesioginės karinės pagalbos. Tačiau Vakarų šalys baiminasi, kad priėmus sprendimą apginkluoti sukilėlius, tie ginklai gali patekti į ekstremistų rankas.