Į susitikimą atvyko svarbios opozicinės Sirijos nacionalinės koalicijos, kurią teisėta Sirijos liaudies atstove pripažįsta dešimtys šalių ir organizacijų, nariai.

Susitikimas surengtas po dvejų karo metų, suskaldžiusių šalį ir pareikalavusių 70 tūkst. gyvybių.

Pirmoji sukilėlių premjero užduotis bus paskirti naują vyriausybę, kuri bus įsikūrusi pačioje Sirijoje.

Nors tai sustiprins pasitikėjimą opozicija, sukilėlių vyriausybė turės mažai galimybių dialogui su prezidento Basharo al Assado režimu.

Sukilėlių kontroliuojamose Sirijos dalyse gyventojų nuomonė nėra vieninga - vieni desperatiškai trokšta pagrindinių paslaugų ir įstatymo valdžios, o kiti mano, kad Koalicija negalės išrinkti kompetentingos administracijos.

"Koalicija nepakankamai artima situacijai, kad realiai suprastų čionykščius poreikius", - AFP sakė aktyvistas Alepe Abu Hishamas.

Šaltiniai opozicijoje sakė, kad favoritai prieš balsavimą yra buvęs žemės ūkio ministras Asaadas Mustapha, ekonomistas Osama Kadi ir komunikacijų kompanijos vadovas Ghassanas Hitto.

Koalicija tikriausiai surengs pradinį balsavimą, o po jo - antrąjį ratą, kuriame varžysis du pagrindiniai kandidatai. Laimėtojas tada formuos ministrų kabinetą, kurį turės patvirtinti Koalicija.

Manoma, jog JAV nepritars laikinosios vyriausybės suformavimui, nes baiminsis, kad tai trukdys pastangoms pradėti dialogą su režimu, tačiau procesą jau parėmė Turkija ir daug Arabų Lygos narių.