Pagalbos vilkstinės turėtų į miestą atvykti šeštadienį, antrą dieną per laikinas trijų dienų paliaubas tarp vyriausybės pajėgų ir sukilėlių, praneša BBC.

Penktadienį daugiau kaip 80 žmonių buvo evakuota iš sukilėlių užimtų sričių, kurios apsiaustos jau 18 mėnesių. Daugelis evakuotųjų atrodė silpni, matoma išnaudojimo žymių - kai kurie jų teigė, kad nevalgė duonos apie penkis mėnesius. Daug miesto rajonų virtę griuvėsiais. Aktyvistai teigia, kad žmonės gyvena savaites maitindamiesi vien alyvuogėmis.

Situacija Homso regione buvo aptarta per prieš savaitę Ženevoje vykusias taikos derybas. Kitas derybų etapas numatytas vasario 10 dieną. Sirijos vyriausybė patvirtino, jog dalyvaus taikos konferencijoje.

JT humanitarinės pagalbos koordinatorius Sirijoje Jakubas El Hilas (Yacoub El Hillo) nurodo, kad JT darbuotojų komandos „ iš anksto pasiruošė maisto, vaistų ir kitų būtinų krovinių, kurie bus pradėti į vietovę tiekti iš karto po to, kai bus išvesta pirmoji civilių grupė“. Tikimasi, kad pagalba į Homsą bus siunčiami jau šeštadienio rytą.