Pasak „Jaysh al Islam“, lėktuvas „An-26“ buvo sunaikintas atsakant į Rusijos pajėgų operaciją Rytų Gutoje.

Tačiau Maskva anksčiau teigė, kad ugnies poveikio lėktuvui nebuvo. Rusijos gynybos ministerijos teigimu, lėktuvas nebuvo numuštas. Buvo skelbiama, kad Sirijos Chmeimimo aviacijos bazėje įvykusios rusų lėktuvo „An-26“ katastrofos priežastimi galėjo tapti techninis gedimas.

DELFI primena, kad antradienį Sirijoje, Chmeimimo aviacijos bazėje sudužo rusų transporto lėktuvas. Kaip pranešė Rusijos Gynybos ministerija, avarija įvyko apie 14 val. (Lietuvos laiku). Iš pradžių buvo pranešama, kad lėktuvu skrido 32 žmonės – 26 keleiviai ir šeši ekipažo nariai. Vėliau žinyba patikslino, kad keleivių buvo daugiau – 33. Taigi per katastrofą žuvo 39 žmonės – visi jie kariškiai. Apie jų asmenybes kol kas nepranešama.

Rusijos Gynybos ministerija patvirtino, kad Sirijoje sudužusiame lėktuve „A-26“ buvo generolas majoras. Apie tai praneša „RIA Novosti“.

Gynybos ministerijos duomenimis, lėktuvas atsitrenkė į žemę, kai iki nusileidimo juostos buvo likę apie 500 metrų. „Remiantis gauta informacija iš įvykio vietos, ugnies poveikio „A-26“ lėktuvui nebuvo“, – teigiama Rusijos gynybos ministerijos pranešime.

Bus sudaryta speciali komisija tiksliai nustatyti avarijos priežastis. Tyrimą dėl įvykusios katastrofos pradėjo ir Vyriausioji karinė prokuratūra. Žinybos spaudos tarnyba informavo, kad prireikus prokuratūra imsis atitinkamų priemonių, rašo „RIA Novosti“. Bus tikrinama, ar nenusižengta skrydžių saugumo taisyklėms.

Kaip informavo RBK šaltinis, Rusijos ginkluotųjų pajėgų Generalinio štabo viršininkas Valerijus Gerasimovas kovo 6 d. buvo Sirijoje. Katastrofos metu jis buvo karinėje bazėje. Nepranešama, kokiu tikslu V. Gerasimovas atvyko į Siriją. Kol kas nėra oficialaus šios informacijos patvirtinimo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (445)