„Šiandien yra pakankamai įrodymų, kad terorizmas vykdomas iš išorės ir yra finansuojamas iš išorės, kad jam palengvinama prieiga prie Sirijos (...). Mes tikime, kad Persijos įlankos šalys dalyvauja Sirijoje praliejant kraują. (...) Šiandien ne paslaptis, kad Turkija finansuoja IS ir skatina kovotojų skverbimąsi į Siriją. Niekam ne paslaptis, kad Kataras ir Saudo Arabija finansuoja „Al-Nusra frontą“, – sakė jis.

Pasak pareigūno, Sirijos opozicija nesugeba išspręsti problemų šalies naudai, nes jos nuomonė yra diktuojama užsienio valstybių.

„Reikalaujantys Basharo al-Assado atsistatydinimo tiesiog seka Vakaru nustatyta darbotvarke. (...) Kai kurie veikia Turkijos naudai ir ragina Šiaurės Sirijoje steigti buferinę arba apsauginę zoną. Tas pats ir su „Musulmonų brolija“. Jie veikia taip, kad būtų palanku Katarui. Turime pranešimų JT Saugumo Tarybai. (...) Patvirtinamas ginklų tiekimas per Jordanijos ir Turkijos sienas“, – sakė jis.

B. Jaafari taip pat pažymėjo, kad, be išorinio kišimosi į Sirijos reikalus ir sankcijų Sirijai panaikinimo, svarbiu Europos indėliu į krizės sprendimą galėtų tapti diplomatinių santykių su šia šalimi atnaujinimas.

“(Europa turi) iš naujo atidaryti savo ambasadas Damaske, taip ji galės savo akimis stebėti, kas vyksta, o ne naudotis tik opozicijos šaltinių informacija, – sakė jis. – Kai kurie europiečiai atsisakė žaisti šį žaidimą: Čekijos ambasadorius vis dar yra Damaske, Bulgarijos ambasada – vis dar Damaske, Švedijos ambasada – vis dar Damaske. Nevertinsime visų europiečių tuo pačiu matu. Kai kurie iš jų buvo išmintingi ir paliko savo ambasadą“.