Per mūšius netoli al Rajos miesto raketos pataikė į du turkų kariuomenės tankus. Žuvo ir du Laisvosios Sirijos armijos, kuri šiaurėje kartu su Turkija kovoja prieš IS ir Sirijos kurdus, sukilėliai, skelbia turkų žiniasklaida.

Aktyvistai ir medikai sukilėlių teritorijose Alepo mieste tuo tarpu apkaltino režimą vėl panaudojus chloro dujas. Dėl kvėpavimo problemų medikų pagalbos prireikė 80 žmonių, kai virš miesto Al Sukario rajono buvo numestos bombos su dujomis, sakė vietos pagalbos organizacijos „Baltieji šalmai" atstovas Ibrahimas al Hadžas (Ibrahim al Hadj).

Tarp aukų esą yra 50 vaikų. Sirijos žmogaus teisių stebėsenos biuras, remdamasis gydytojais, kalbėjo apie daugiau kaip 70 sužeistųjų.

Rugpjūčio pabaigoje JT ekspertų paskelbtoje ataskaitoje teigiama, kad Sirijos režimas 2014 metų balandį ir 2015-ųjų kovą Idlibo provincijoje panaudojo chloro dujas. 2013 metų rugpjūtį per nuodingų dujų ataką Damasko apylinkėse žuvo 1 400 žmonių. Režimas tada pripažino naudojęs cheminį ginklą. Tačiau chloro dujos nepatenka tarp uždraustų cheminių ginklų, nes jos gali būti naudojamos civiliams tikslams.