Rusijos gynybos ministerijos teigimu, sraigtasparnis nebuvo numuštas.

Orlaivis „Mi-28H“ „Nočnoj ochotnik“ nukrito ir sudužo Sirijos Chomso miesto rajone. Skelbiama, kad žuvo du lėktuvo ekipažo nariai.

„Remiantis iš nelaimės vietos gauta informacija, sraigtasparnis nebuvo numuštas“, – tikina Rusijos gynybos ministerijos atstovai.

Kaip skelbia minėtosios ministerijos atstovai, sraigtasparnis nukrito balandžio 12 dieną, 1 val. 29 minutės Lietuvos laiku. Iš incidento vietos jau išgabenti žuvusiųjų palaikai, jie nuvežti į aviacijos bazę „Chmeimim“.

„Vietoje, kur sudužo sraigtasparnis, dirba operatyvinė grupė. Nustatinėjamos nelaimės priežastys“, – teigia ministerijos atstovai.

Sirijoje sudužus sraigtasparniui žuvo du Rusijos karo lakūnai

„Žuvo du įgulos nariai“, – sakoma Rusijos gynybos ministerijos pranešime, kurį citavo valstybinė naujienų agentūra „RIA Novosti“.

Sraigtasparnis sudužo anksti antradienį, pažymėjo ministerija ir pridūrė, jog pilotų palaikai buvo išskraidinti į Rusijos Chmeimimo oro pajėgų bazę netoli Sirijos šiaurės vakarinio Latakijos uostamiesčio.

Po šios avarijos oficialus Sirijoje žuvusių Rusijos karių skaičius padidėjo iki septynių.

Maskva skelbė, kad penki Rusijos kariai žuvo vykdydami kovinę misiją Sirijoje, įskaitant vieną karo lakūną, kurio pilotuojamą lėktuvą numušė Turkija, ir specialiųjų operacijų karininkas, kuris nukreipė ugnį į save, kai buvo apsuptas džihadistų kovotojų netoli Palmyros.

Kiti kariai nusižudė, atlikdami tarnybą Sirijoje, teigė ministerija.

Pastaroji sraigtasparnio katastrofa įvyko nepraėjus nė mėnesiui po to, kai Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas nustebino Vakarus, įsakęs išvesti iš Sirijos didžiąją dalį Rusijos pajėgų po penkis su puse mėnesio vykdytos bombardavimo kampanijos.

Po to atitraukimo Sirijos režimo pajėgos, palaikomos Rusijos aviacijos, iškovojo svarbių pergalių – be kita ko, atkovodamos iš džihadistų Palmyros miestą ir jo senovinių griuvėsių kompleksą, įtrauktą į UNESCO Pasaulio paveldo sąrašą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (767)