Du vis dar veikusius kuopelės narius, Alexandą Amoną Kotey ir El Shafee el Sheikhą, abu iš Didžiosios Britanijos, sausio mėnesį Sirijos rytuose sučiupo JAV remiamos Sirijos demokratinės pajėgos (SDF).

Manoma, kad abu jie „dalyvavo sulaikant, išnaudojant ir žudant sulaikytus vakariečius“, sakoma minėto pareigūno pareiškime.

Taip pat manoma, kad A. A. Kotey ir El Sh. el Sheikhas „veikė kaip sargybiniai ir vertėjai“, IS laikant Vakarų įkaitus, ir „buvo susiję su britų teroristu, dažnai vadinamu „džihadistu Džonu (Jihadi John)“, nurodė pareigūnas.

Pernai JAV Valstybės departamentas sakė, kad Londone gimęs A. A. Kotey saugodamas grupuotės belaisvius tikriausiai dalyvavo egzekucijose ir naudojo „itin žiaurius kankinimo metodus, įskaitant elektros šoką ir skandinimo imitavimą“.

Iš kitų dviejų „The Beatles“ kuopelės narių „džihadistas Džonas“ Mohammedas Emwazi (Mohamedas Emvazis) 2015 metais buvo nukautas per JAV vadovaujamos ir su IS kovojančios koalicijos drono ataką.

Ketvirtasis kuopelės narys, Aine'as Davisas, laikomas Turkijoje.

M. Emwazi buvo kuopelės lyderis ir išgarsėjo tuo, kad nupjaudavo galvas įkaitams. Egzekucijos būdavo filmuojamos ir skelbiamos internete, sukeldavo pasipiktinimą „Islamo valstybės“ žiaurumu, bet tuo pačiu įkvėpdavo ir panašius kitų ekstremistų veiksmus.

Tarp M. Emwazi aukų yra JAV žurnalistai Jamesas Foley ir Stevenas Sotloffas, japonų žurnalistas Kenji Goto, britų pagalbos darbuotojai Davidas Hainesas ir Alanas Henningas.

Iš viso kuopelė 2014–2015 metais laikė daugiau kaip 20 įkaitų užsieniečių ir, kaip pranešama, išsireikalavo milijonus dolerių išpirkų.

Gyvi likę įkaitai pasakojo, kad buvo mušami, kankinami elektros šoko ginklais ir skandinimo imitavimu.

Būtent įkaitai praminė juos „The Beatles“ – dėl kovotojų britiško akcento.