„Syrian Observatory for Human Rights“ sakė patvirtinusi, kad „keturi vaikai, kurie yra broliai ir seserys, du vyrai ir nenustatytas asmuo... žuvo dėl Rusijos oro smūgių“ Džisr al-Šugūro vietovėje.

Visi vaikai yra jaunesni nei 10 metų, sakė Ramis Abdelis Rahmanas, kuris vadovauja Jungtinėje Karalystėje įsikūrusiai „Observatory“.

Patvirtinta, kad šešios iš aukų yra civiliai gyventojai, teigė organizacija, pridurdama, kad dar daugiau žmonių, įskaitant moteris ir vaikus, tebėra įstrigę po griuvėsiais.

Dauguma aukų yra namų netekę sirai iš kaimyninės Hamos provincijos, teigė stebėtojų organizacija, kuri remiasi plačiu šaltinių Sirijoje tinklu.

Rusija yra pagrindinė prezidento Bašaro al Assado režimo rėmėja.

Padedamas Rusijos ir Irano, Damaskas susigrąžino didžiąją dalį pozicijų, prarastų ankstyvuoju konflikto etapu, kuris prasidėjo 2011 metais, kai vyriausybė žiauriai numalšino demokratinius protestus.

Paskutinis ginkluotos opozicijos režimui židinys apima didelę Idlibo provincijos dalį ir dalį kaimyninių Alepo, Hamos bei Latakijos provincijų.

Per karą Sirijoje žuvo beveik pusė milijono žmonių, o maždaug pusė prieškario šalies gyventojų buvo priversti palikti savo namus.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją