„Per sprogimą apgadintas Rusijos karo policijos šarvuotasis transporteris ir turkų šarvuotasis automobilis. Trys Rusijos kariškiai buvo lengvai sužeisti. Esama sužeistų tarp turkų šarvuotojo automobilio įgulos narių. Visi nukentėjusieji operatyviai evakuoti iš to rajono“, – sakoma Rusijos konflikto šalių taikinimo centro Sirijoje pranešime.

Sprogimas automagistralėje M-4 driokstelėjo apie 8 val. 50 min. Lietuvos laiku prie Ericho gyvenvietės Idlibo deeskalavimo zonos pietinėje dalyje.

„Rusijos kariškiai nugabenti į Chmeimimo oro pajėgų bazę, kur jiems suteikta visa būtina medicinos pagalba. Pavojaus jų gyvybėms nėra. Šiuo metu patruliavimas sustabdytas, evakuojama apgadinta technika“, – pridūrė Rusijos kariškiai.

Pranešime sakoma, kad Rusijos ir Turkijos kariškiai, bendradarbiaudami su Sirijos vyriausybės saugumo struktūromis, mėgina nustatyti išpuolio prieš patrulio koloną kaltininkus.

Rusijos ir Turkijos kariai rengia bendrus patruliavimus šiaurės Sirijoje pagal abiejų šalių prezidentų susitarimą, sudarytą kovo 5 dieną.

Birželio 16-ąją Rusijos gynybos ministerija pranešė, kad per vieną iš tokių misijų pakelės bomba sprogo prie Rusijos šarvuotojo transporterio, bet žmonės tąsyk nenukentėjo. Ministerijos atstovas Igoris Konašenkovas sakė, kad Sirijos kovotojai mėgino tokiu būdu sužlugdyti rusų ir turkų patruliavimą automagistralėje M-4, einančioje nuo Latakijos uostamiesčio iki sienos su Iraku Sirijos rytuose.