Sirijos Arabų Raudonasis Pusmėnulis (SARC) ir Tarptautinis Raudonojo Kryžiaus Komitetas (TRKK) patvirtino savanorio žūtį per trečiadienį įvykusį incidentą.

„Žuvo vienas SARC darbuotojas. Septyni SARC savanoriai ir darbuotojai buvo sužeisti, iš jų trys – sunkiai“, – sakoma pranešime.

„Taip pat žuvo du pagalbos gavėjai, atėję į centrą gauti humanitarinės pagalbos, o dar keli kiti buvo sužeisti“, – pridūrė SARC ir TRKK.

Didžiojoje Britanijoje įsikūrusi nevyriausybinė organizacija „Syrian Observatory for Human Rights“ (SOHR) nurodė, kad tarp žuvusiųjų buvo moteris ir vaikas.

Sukilėlių raketos smogė SARC pagalbos skirstymo centrui Hamdanijos rajone.

Alepas gruodį buvo galutinai užimtas vyriausybės pajėgų po daug mėnesių trukusios apsiausties ir įnirtingų kautynių.

SOHR taip pat pranešė, kad trečiadienį penki vaikai žuvo detonavus nesprogusiam užtaisui Bustan al Kasro rajone, anksčiau kontroliuotame sukilėlių.

Šeimos, pabėgusios iš sukilėlių kontroliuotos Alepo rytinės dalies per gruodį vykusias kautynes arba anksčiau, dabar grįžta į nuniokotus rajonus ir pradeda atstatymo darbus.

Sirijos vyriausybės pajėgos šiuose rajonuose atliko sprogmenų neutralizavimo darbus, o valdžia ragino civilius grįžti namo.

Alepas anksčiau buvo Sirijos ekonomikos jėgainė, o miesto senoviniai turgūs ir istorinė tvirtovė pritraukdavo turistų.

Tačiau jis buvo smarkiai nuniokotas per kautynes, vykusias nuo 2012 metų vidurio, kai sukilėliai užėmė miesto rytinę dalį.

Per Sirijos konfliktą, prasidėjusį 2011 metų kovą nuo demonstracijų prieš vyriausybę, žuvo jau per 310 tūkst. žmonių.