Didžiojoje Britanijoje įsikūrusi organizacija „Syrian Observatory for Human Rights“ (SOHR) nurodė, kad šią ataką surengė džihadistų judėjimas „Islamo valstybė“ (IS). Nelaimė įvyko vietovėje, kur paprastai renkasi sirai, perkelti iš Deir az Zoro provincijos.

„Žuvo mažiausiai 18 žmonių, įskaitant perkeltuosius asmenis ir kurdų saugumo pajėgų „Asayesh“ narius“, – pranešė SOHR vadovas Rami Abdel Rahmanas.

Rytinėje naftos turtingoje Deir az Zoro provincijoje vyksta dvi atskiros operacijos prieš IS. Vieną jų vykdo Rusijos remiamos vyriausybės pajėgos, o kitą – JAV remiamas kurdų ir arabų aljansas, vadinamas Sirijos demokratinėmis pajėgomis (SDF).

SDF atstovas Talalas Sello patvirtino, kad sprogmenų prikrautu automobiliu taikytasi į perkeltuosius asmenis iš Deir az Zoro. Jo teigimu, incidentas įvyko Chasakos pietuose esančiame Abu Fase.

„Dešimtys žmonių žuvo ir buvo sužeisti“, – naujienų agentūrai AFP sakė T. Sello.

Po sprogimo „civiliai pabėgo dykumingų vietovių link, o ten sprogusios minos padidino žuvusiųjų skaičių“, pridūrė jis, tačiau daugiau detalių nepateikė.

Didžiąją dalį Chasakos provincijos ir Chasakos miesto kontroliuoja kurdų „autonominė administracija“, o mažesnes provincijos ir miesto dalis kontroliuoja centrinė vyriausybė.