Per ataką taip pat buvo sužaloti šeši kiti kariai, skelbia ministerija. Ji taip pat informavo, kad turkų pajėgos atsakydamos „nedelsdamos“ užpuolė režimo taikinių.

Vėlų antradienį Turkijos gynybos ministerija socialiniame tinkle „Twitter“ pranešė, kad nuo Sirijos pajėgų ugnies žuvo vienas turkų karys, o dar devyni buvo sužeisti.

Per pastarąsias savaites sukilėlių kontroliuojame Idlibo regione žuvo daugiau kaip 50 turkų karių, įskaitant 34, kurie žuvo per antskrydį praėjusį ketvirtadienį.

Turkija praėjusį savaitgalį paskelbė pradėjusi operaciją „Pavasario skydas“ prieš Rusijos remiamą Sirijos prezidento Basharo al Assado režimą.

Vykdydamos šią operaciją Turkijos pajėgos numušė tris sirų karinius lėktuvus ir – daugiausia per bepiločių antskrydžius – nukovė dešimtis režimo karių ir jų sąjungininkų kovotojų, praneša padėtį šalyje stebinčios organizacijos.

Turkija, Idlibe palaikanti tam tikras sukilėlių grupes, siekia neleisti Sirijos pajėgoms peržengti ribų, dėl kurių 2018 metais buvo susitarta su Rusija; šis susitarimas taip pat leido įkurti Turkijai 12 stebėjimo postų provincijoje.

Tačiau Rusijos aviacijos palaikomos Sirijos pajėgos perėmė dalies teritorijų kontrolę per savo operaciją, kuri prasidėjo gruodį ir pareikalavo šimtų civilių gyvybių bei privertė beveik milijoną gyventojų palikti savo namus.

Nors Sirijos konflikte palaiko priešingas puses, Ankara ir Maskva pastaraisiais metais artimai bendradarbiauja Sirijos klausimu, o Turkijos lyderis Recepas Tayyipas Erdoganas ketvirtadienį vyksta į Rusijos sostinę derybų su prezidentu Vladimiru Putinu, tikėdamasis susitarti dėl naujų paliaubų.

Turkija, jau priėmusi apie 4 mln. pabėgėlių, nori užkirsti kelią dar vienam migrantų iš Idlibo antplūdžiui.

Ankara spaudžia Bendriją prašydama didesnės pagalbos ir yra paskelbusi, kad nebetrukdys migrantams ir pabėgėliams keliauti į Europą, Graikijos sienos link.

Per Sirijos konfliktą nuo jo pradžios 2011 metų kovą žuvo jau daugiau kaip 380 tūkst. žmonių. Dar milijonai buvo priversti palikti savo namus, daug jų pasitraukė iš šalies.