Jungtinėje Karalystėje įsikūrusi organizacija „Syrian Observatory for Human Rights“ (SOHR) pažymėjo, kad ši ataka pagal aukų skaičių yra viena didžiausių nuo IS „kalifato“ žlugimo praeitais metais.

IS kovotojai surengė pasalą rytinėje Deir az Zoro provincijoje, taikydamiesi į režimo pajėgų karius, važiavusius namo šventinių atostogų.

Valstybinė naujienų agentūra SANA pranešė, kad per „teroristų ataką“ prieš autobusą žuvo „25 piliečiai“ ir dar 13 buvo sužeisti.

2014 metaus IS užėmė dalį Sirijos ir Irako bei paskelbė įkurianti „kalifatą“. Vėliau, po daugiaplanių puolimų abiejose šalyse, „Islamo valstybės“ džihadistai buvo išstumti iš visų jų kontroliuotų teritorijų, bet jų organizacija nebuvo galutinai išardyta.

Sirijoje ši grupuotė buvo įveikta praeitų metų kovą, bet „miegančios kuopelės“ toliau rengia atakas, ypač didžiuliame dykumų regione nuo centrinės Chomso provincijos iki Deir az Zoro ir sienos su Iraku.

„Ši ataka buvo viena pražūtingiausių nuo IS kalifato žlugimo“ praeitais metais, kalbėdamas apie trečiadienį surengtą pasalą sakė SOHR vadovas Rami Abdel Rahmanas.

R. Abdel Rahmanas sakė naujienų agentūrai AFP, kad autobusas buvo užpultas netoli Šulos gyvenvietės. Džihadistai detonavo pakelės bombas ir pradėjo šaudyti į karius, priklausiusius sausumos pajėgų 4-ajai divizijai.

SOHR pranešime nurodoma, kad žuvo mažiausiai 37 kariai, įskaitant aštuonis karininkus, dar 12 buvo sužeisti. Kai kurių sužeistųjų būklė kritinė.

Du kiti tos pačios vilkstinės autobusai sugebėjo ištrūkti iš pasalos, pridūrė SOHR.

Atsakomybės už šį išpuolį kol kas niekas neprisiėmė.