26 metų P. Kassigas buvo tarp grupės belaisvių, kuriems džihadistai 2014 metų lapkritį nukirto galvas. Džihadistų judėjimas išplatino šiurpios masinės egzekucijos vaizdo įrašą.

„Koalicinės pajėgos Sirijos dykumoje surengė tikslius smūgius prieš aukštą ISIS („Islamo valstybės“) narį Abu al Umarayną ir kelis kitus ISIS narius“, – sakoma JAV vadovaujamos koalicijos atstovo spaudai Seano Ryano išplatintame pranešime.

„Al Umaraynas kėlė didelę grėsmę koalicinėms pajėgoms, be to, jis dalyvavo Amerikos piliečio ir buvusio JAV armijos reindžerio Peterio Kassigo nužudyme“, – priduriama jame.

P. Kassigas, kuris atsivertė į islamą ir pasirinko Abdul Rahmano vardą, buvo sučiuptas džihadistų 2013 metais. Metais anksčiau jis įkūrė humanitarinę organizaciją, kuri apmokė apie 150 civilių teikti medicinos pagalbą Sirijos žmonėms. Ši organizacija taip pat dalijo maistą, drabužius ir vaistus žmonėms, kuriems buvo reikalinga pagalba.

S. Ryanas sakė, kad Abu al Umaraynas prisidėjo prie dar kelių belaisvių nužudymo.

Anksčiau sekmadienį Damaskas apkaltino koaliciją raketomis apšaudžius Sirijos armijos pozicijas.

„Amerikiečių koalicijos pajėgos šįvakar apie 20 val. (ir Lietuvos laiku) paleido kelias raketas į mūsų pozicijas Gorabo kalnuose į pietus nuo as Suchnos“, – pranešė oficiali naujienų agentūra „Sana“.

Agentūra, remdamasi kariniais šaltiniais, pridūrė, jog per antskrydį buvo tik „apgadinta įranga“.

Padėtį šalyje stebinti nevyriausybinė organizacija „Syrian Observatory for Human Rights“ (SOHR) savo ruožtu pranešė, kad Tanfo regione esančios koalicinės pajėgos paleido „daugiau nei 14 raketų“ į dykuma važiavusią Sirijos armijos transporto priemonių koloną.