Sirijos savanorių „Baltųjų šalmų“ grupė tviteryje paskelbė nuotraukas su žuvusiųjų kūnais. Kol kas nė vienas nepriklausomas žiniasklaidos šaltinis pranešimų nepatvirtino, o Damasko režimas kaltinimus dėl cheminės atakos vadina „sufabrikuotais“.

JAV valstybės departamentas paskelbė atidžiai stebintis situaciją Sirijoje, be to, amerikiečių pranešime pažymima, kad su Sirijos valdžia išvien kovojanti Rusija taip pat turėtų būti atsakinga už cheminę ataką.

„Režimo istorija naudojant cheminius ginklus prieš savo pačių civilius yra neginčytina“, - teigia JAV valstybės departamentas.

Jungtinės Valstijos teigia, kad atakos metu žuvo mažiausiai 40 žmonių, bet galutinis skaičius gali būti gerokai didesnis.

„Baltųjų šalmų“ vadovas Raedas al-Salehas teigė, kad išpuolio metu žuvo 70 žmonių, o dar šimtai civilių dūsta. Vėliau „Baltųjų šalmų“ tviteryje informacija buvo pakoreguota bei pranešta, kad aukų skaičius siekia mažiausiai 150.

Dūma yra paskutinis sukilėliams priklausantis miestas Rytų Gutos regione. Po nutrūkusių derybų tarp sukilėlių ir Maskvos Rusijos remiamos Sirijos vyriausybės pajėgos penktadienį pradėjo išpuolį prieš Dūmos miestą.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (958)