Netoli Irako ir Sirijos sienos vykusioje operacijoje taip pat dalyvavo Irako Liaudies mobilizacijos pajėgos ir šimtai Irano remiamo Libano šiitų kovotojų judėjimo „Hezbollah“ narių.

„Paskutinė IS tvirtovė - Abu Kamalis - išlaisvintas nuo IS grupuotės“, - sakė Sirijos prezidentą Basharą al-Assadą remiančios karinės sąjungos vadas.

Kiek vėliau valstybinė Sirijos televizija taip pat paskelbė, kad Abu Kamalis buvo išlaisvintas. Tačiau Sirijos žmogaus teisių stebėjimo organizacija (SOHR) skelbė, kad miestas vis dar yra apsuptas ir toje teritorijoje vyksta nuožmi kova.

Penktadienį Sirijos pajėgoms pavyko atkovoti iš IS Deir oz Zoro provincijos sostinę, o vėliau tą pačią dieną Irako pajėgos užėmė al Kaimą - svarbiausią miestelį paskutiniame IS bastione Irake.

Pastarosiomis savaitėmis pasiekta didelių pergalių prieš IS, kuri 2014 metų vasarą užgrobė didžiules Sirijos ir Irako teritorijas. Nors grupuotė vis dar kontroliuoja kai kurias sritis Irake ir Sirijoje, ji neteko 96 proc. kadaise šiose dviejose šalyse kontroliuotos teritorijos.