Sveikatos apsaugos ministras Nizaras Yaziji sekmadienį vėlai vakare pranešė, kad pareigūnai nustatė „pirmąjį koronaviruso atvejį Sirijoje – susirgimas diagnozuotas asmeniui, atvykusiam iš užsienio“. Ministras nepatikslino, iš kurios šalies atvyko užsikrėtęs asmuo.

Dėl maždaug 20 metų amžiaus pacientės „imtasi visų reikalingų priemonių, žurnalistams sakė N. Yaziji, kurį citavo valstybinė naujienų agentūra SANA.

Damaskas praėjusią savaitę ėmėsi virtinės priemonių, siekdamas užkirsti kelią viruso plitimui. Buvo uždarytos mokyklos, universitetai, restoranai, kino teatrai ir renginių salės, uždrausti tikinčiųjų susibūrimai.

Taip pat buvo nurodyta nutraukti darbą arba sumažinti darbuotojų skaičių valstybės įstaigose. Nuo antradienio bus nutrauktas susisiekimas tarp provincijų.

Praėjusią savaitę Damaskas priėmė sprendimą atidėti iki atskiro pranešimo ateinantį mėnesį planuotus parlamento rinkimus.

Po devynių karo metų, per kuriuos žuvo daugiau kaip 380 tūkst. žmonių ir buvo sugriauta infrastruktūra, smarkiai būgštaujama, kad COVID-19 protrūkis Sirijoje turėtų pražūtingų pasekmių, ypač režimo nekontroliuojamose teritorijose.

Šioms teritorijoms priklauso Sirijos šiaurės vakaruose esantis Idlibas – paskutinis sukilėlių bastionas, taip pat kurdų kontroliuojami šalies šiaurės rytai.

Pasaulio sveikatos organizacijos (PSO) atstovas anksčiau šį mėnesį įspėjo, kad trapi Sirijos sveikatos priežiūros sistema gali neturėti pajėgumų tinkamai reaguoti į pandemiją.