Sirija „griežtai smerkia bailią Amerikos agresiją“ Deir az Zoro provincijoje, sakoma Sirijos užsienio reikalų ministerijos pareiškime. Jį paskelbė valstybinė naujienų agentūra SANA.

„Tai yra blogas ženklas apie naujosios JAV administracijos politiką, kuri turėtų laikytis tarptautinių“ normų, nurodoma jame.

JAV kariuomenė ketvirtadienį smogė Irano remiamų ginkluotų grupių objektams rytų Sirijoje ir nurodė, kad tai yra prezidento J. Bideno naujosios administracijos žinia po neseniai įvykusių raketų atakų prieš bazes Irake, kur laikoma amerikiečių karių.

JAV Gynybos departamentas nurodė, kad aviacija smogė šių grupių naudojamam vienam patikros postui prie Sirijos ir Irako sienos. Pasak kariškių, ten buvo sunaikinta „keletas objektų“.

Apie tokio pobūdžio reidą JAV paskelbė pirmąkart nuo J. Bideno kadencijos pradžios prieš penkias savaites.

Nevyriausybinė organizacija „Syrian Observatory for Human Rights“ (SOHR) pranešė, kad 17 asmenų žuvo per smūgį trims šaudmenis vežusiems sunkvežimiams, važiavusiems iš Irako netoli Sirijos miesto Abu Kamalio.

SOHR duomenimis, visi žuvusieji buvo Irako vyriausybę remiančių pajėgų „Hashed al Shaabi“ nariai. Ši organizacija vienija virtinę mažesnių sukarintų grupių, palaikančių ryšius su Iranu.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (19)