„Turkijos režimo vadovo pareiškimai yra tušti ir kupini neapykantos. Juos gali pateikti tik asmuo, atitrūkęs nuo tikrovės, ir jie parodo neišmanymą“, – teigė neįvardintas Sirijos užsienio reikalų ministerijos šaltinis.

„Sirijos Arabų Respublika patvirtina, kad bet koks Turkijos pajėgų buvimas jos teritorijoje yra neteisėtas ir akivaizdžiai pažeidžia tarptautinę teisę (...)“, – nurodoma neįvardijamo Sirijos šaltinio pareiškime.

Rusijos remiamo Sirijos režimo pajėgos nuo gruodžio intensyviai bombarduoja Idlibą – paskutinę didžiulę sukilėlių tvirtovę Sirijos šiaurės vakaruose, kur Turkija remia sukilėlius.

Įtampa tarp Sirijos ir Turkijos išaugo praėjusią savaitę, kai per Sirijos režimo pajėgų apšaudymą žuvo aštuoni Turkijos kariškiai. Turkija reagavo suduodama atsakomąjį smūgį. Šios savaitės pirmadienį Turkija skelbė, kad žuvo dar penki šalies kariai.

Kiek anksčiau šį trečiadienį Turkijos prezidentas pagrasino smogti Sirijos režimo pajėgoms bet kurioje vietoje Sirijoje, jei nukentėtų Turkijos kariai.