Kai kuriose JAV šiaurės rytinėse dalyse jau kelias dienas tęsiasi pūgos – per tą laiką dėl ekstremalių orų, oficialiais duomenimis, devyniose valstijose žuvo mažiausiai 49 žmonės, nutrūko elektros tiekimas, vėlavo kelionės.

Niujorko valstijoje, ypač Bafalo mieste, valdžios institucijos pranešė apie baisias sąlygas – valandų valandas trukusį gausų snygį, kūnus, aptiktus transporto priemonėse ir po sniego pusnimis, o gelbėtojai važinėjo „nuo automobilio prie automobilio“, ieškodami išgyvenusiųjų.

Pasak sekimo svetainės Flightaware.com, dėl „tobulos“ audros – smarkaus snygio, žvarbaus vėjo ir minusinės temperatūros – pastarosiomis dienomis JAV buvo atšaukta daugiau kaip 15 tūkst. skrydžių, iš jų beveik 4 000 – pirmadienį.

Bafalo miestas, esantis Erio apygardoje, kuriam nesvetimi blogi žiemos orai, atsidūrė krizės centre, palaidotas po milžinišku sniego sluoksniu.

„Tai tikrai šimtmečio pūga“, – žurnalistams sakė Niujorko gubernatorė Kathy Hochul, pridūrusi, kad „dar per anksti sakyti, jog ji jau baigiasi“.

K. Hochul sakė, kad kai kuriuose vakariniuose Niujorko valstijos miestuose per naktį prisnigo „nuo 30 iki 40 colių (nuo 0,75 iki 1 metro) sniego“.

Vėliau pirmadienį K. Hochul kalbėjosi su JAV prezidentu Joe Bidenu, kuris pasiūlė „visa federalinės vyriausybės galia“ padėti Niujorko valstijai ir sakė, kad jis ir pirmoji ponia Jill Biden meldžiasi už tuos, kurie per audrą neteko artimųjų, sakoma Baltųjų rūmų pranešime. Be to, J. Bidenas pritarė nepaprastosios padėties paskelbimui valstijoje, pranešė Baltieji rūmai.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)