Daug supykusių keleivių, kai kurie jų anksčiau šią savaitę iki penkių valandų turėjo laukti savo lėktuvuose, skundėsi nesusisiekiantys su pigių skrydžiu vežėja.

„Tam tikros „SpiceJet“ sistemos praėjusią naktį patyrė išpirkos reikalaujančios programinės įrangos ataką, paveikusią mūsų skrydžių operacijas“, – trečiadienį tviteryje pranešė aviakompanija. Bendrovė pridūrė, kad „didžiąja dalimi suvaldė ir ištaisė padėtį“, tačiau tebesitęsiantys vėlavimai privertė atšaukti kai kuriuos skrydžius į naktį uždarytus oro uostus. Oro linijų pareigūnas ketvirtadienį naujienų agentūrai AFP sakė, kad skrydžių veikla grįžo į įprastas vėžes, tačiau nepateikė informacijos, ar incidentas kaip nors tiriamas

Atakos siekiant reikalauti išpirkos įvyksta, kai įsilaužėliai perima kompiuterinės sistemos valdymą, užšifruodami visus jos duomenis, kol išpirka bus sumokėta. Jos tapo vis dažnesnės, nes oficialus ir komercinis verslas vis labiau vykdomas internetu. Jungtinės Valstijos praėjusiais metais pasiūlė 10 mln. dolerių atlygį už pagalbą susekant „DarkSide“ gaujos lyderius, ją Vašingtonas kaltina už įsilaužimą, uždariusį vieną didžiausių šalies naftos vamzdynų.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją