Naujausi sugriežtinimai buvo paskelbti penktadienį. Taisykles Belgijos valdžia griežtina jau trečią savaitę iš eilės, nes augantis koronaviruso atvejų skaičius didina spaudimą šalies sveikatos apsaugos sistemai ir užkerta kelią kitomis gyvybei pavojingos ligomis, kaip vėžys, sergantiems žmonėms sulaukti gydymo.

Žmonės skandavo „Laisvė! Laisvė!“ ir nešė plakatus, kuriuose buvo parašyta „Vieningi už mūsų laisvę, teises ir mūsų vaikus“. Žmonės žygiavo iki Europos Sąjungos būstinės. Kai kurie žmonės taip pat nešė užrašus, nukreiptus prieš vakcinas ir planus skiepijimą padaryti privalomą.

Belgijos ministras pirmininkas Alexander'as De Croo paskelbė, kad šalies darželiai ir pradinės mokyklos šventiniam laikotarpiui bus uždaryti savaite anksčiau, o kaukes dabar privalės dėvėti vaikai nuo šešerių metų amžiaus. Į renginius uždarose patalpose bus įleidžiama ne daugiau nei 200 žmonių.

Kiek anksčiau šalies vyriausybė nurodė uždaryti naktinius klubus ir nurodė barams ir restoranams tris savaites dirbti iki 23 val.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)