Arba M. Trump turi kraustytis į Baltuosius rūmus, arba pati padengti išlaidas už savo saugumą, teigiama peticijoje, kurią jau pasirašė daugiau kaip 245 000 žmonių. JAV mokesčių mokėtojai esą moka milžiniškas sumas, kad būtų garantuotas „Trump Tower" dangoraižyje Niujorke gyvenančios pirmosios damos saugumas. Turint omenyje valstybės skolas, šie kaštai „neturi teigiamų padarinių šaliai ir neturėtų būti finansuojami", pabrėžiama peticijos tekste, paskelbtame portale „Change.org".

Po to, kai D. Trumpas sausio pabaigoje stojo prie JAV vairo, prezidento žmona pareiškė ketinanti iki mokslo metų pabaigos su vienuolikamečiu sūnumi Baronu likti gyventi Niujorke ir tik tada kraustytis į Baltuosius rūmus Vašingtone.

Niujorko policijos duomenimis, jau vien išlaidos D. Trumpo šeimos apsaugai nuo rinkimų lapkritį iki kadencijos pradžios sausio pabaigoje sudarė daugiau kaip 24 mln. dolerių.

Viena peticiją pasirašiusi moteris komentavo, kad D. Trumpo šeima galėtų pati padengti išlaidas už saugumo priemones „Trump Tower" dangoraižyje, jei ji leidžia sau gyventi atskirai. Kita parašą padėjusi moteris teigė: „Mes jau užtektinai mokame už D. Trumpo šeimos keliones žaisti golfo".

Jau ir žinybos Floridoje reiškė savo nepasitenkinimą dėl didelių saugumo išlaidų, kurios susidaro šeimai dažnai lankantis prezidento golfo klube „Mar-a-Lago". Nuo savo kadencijos pradžios prieš daugiau nei du mėnesius D. Trumpas ten praleido penkis savaitgalius.