Draudimas, kuris Afganistano sostinėje įsigalios trečiadienį, skelbiamas po virtinės užpuolimų, kuriuos įvykdė ginkluoti vyrai ant motociklų.

Išimtis bus taikoma prekių išvežiotojams, kurie turi daug darbo Kabului dėl koronaviruso gyvenant karantino sąlygomis.

„Dauguma nusikaltimų mieste, įskaitant tikslines žmogžudystes ir kitus nusikaltimus, įvykdoma pasinaudojant motociklais, – naujienų agentūrai AFP sakė Vidaus reikalų ministerijos atstovas Tariqas Arianas. – Todėl nusprendėme uždrausti naudotis motociklais Kabulo mieste ir jo rajonuose.“

Vienas saugumo pareigūnas, nenorėjęs viešinti savo pavardės, AFP sakė, kad Talibanas rengia vis daugiau vyriausybės pareigūnų nužudymų.

„Visi jie naudojasi motociklais, kad nužudytų ir pabėgtų“, – sakė pareigūnas ir pažymėjo, kad taip pat daugėja apiplėšimų gatvėse, kuriuos įvykdo motociklais ir motoroleriais važinėjantys vagys.

Pasak šio pareigūno, anksčiau šį mėnesį per atskirus užpuolimus ginkluoti vyrai ant motociklų nušovė du prezidento Ashrafo Ghani asmens sargybinius.

Motociklai buvo uždrausti ir kai kuriose kitose Afganistano dalyse, bet sostinėje toks draudimas taikomas pirmą kartą.

„Tai padidino saugumą kitose provincijose ir taip pat padidins saugumą Kabule“, – sakė minėtas pareigūnas.

Policijos pajėgoms kovojant su Talibanu, saugumo padėtis Kabule dėl didelio skurdo ir augančio nedarbo pablogėjo. Šaudymas iš pravažiuojančių mašinų ar nuo pravažiuojančių motociklų, automobilių, telefonų ir piniginių vagystės sostinėje tapo įprastais dalykais.

Motociklai ir motoroleriai yra populiarus Kabule; šios transporto priemonės pasitelkiamos nenorint užstrigti miesto eismo srautuose ir spūstyse.